Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Karoliina Hälvä

Karoliina Hälvä ei ole ammattikokki, mutta hän rakastaa ruuanlaittoa. Karoliina tekee ruokaa suurella sydämellä ilman turhia kikkailuja. Apéron keittiöfilosofia onkin hyvin mutkaton.

“Apérossa voi nauttia pientä suolaista, makeaa, kahvia, teetä tai vaikka pastiksen. Valmistamme kaikki tarjottavat alusta lähtien itse korkealaatuisista ja tuoreista raaka-aineista – voita ja kermaa säästämättä. Tärkeintähän on hyvä maku!”

Tuoksu valloittaa

Karoliinalle on tärkeää luoda Apéroon kodikas tunnelma. Aina on aikaa vaihtaa kuulumiset tuttujen asiakkaiden kanssa. Apéron tunnelma syntyy myös piirakoiden ja muiden tarjottavien valloittavasta tuoksusta, josta Apéro onkin tunnettu.

Juomavalikoima on monipuolinen ja kohtuuhintainen, oli sitten kyse ranskalaisista limonadeista, italialaisesta kahvista tai laatuviinistä.  Apérossa on panostettu erityisesti ranskalaisiin juomiin, kuten Pastikseen ja muihin periranskalaisiin aperitiiveihin. 

Mitkä kaksi raaka-ainetta keittiömestarinne ottaisi mukaan autiolle saarelle ja miksi? 

Sitruunan ja suolaa, sillä sitruunan avulla voi kypsyttää kalaa ja suolalla saa sopivasti makua.  Karoliina salakuljettaisi saarelle myös Pastis-pullon, sillä pitäähän autiolla saarella olla mukana myös hitunen Ranska-twistiä.  

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta ja miksi?

Quiche Lorraine: rehevän juustoinen piirakka, jota raikastaa vihreä salaatti Apéron omalla vinagraitella.

”Apéroa remontoitaessa seinästä paljastui vuosikymmenten kerrostumien alta ihastuttava pala tiiliseinää, joka sopi kuin nenä päähän tulevan ravintolan tunnelmaan ja tyyliin. Tiiliseinä ei ollut mukana alkuperäisissä suunnitelmissa, mutta nyt se on tärkeä tunnelmanluoja”.

”Apérossa kävi parin viikon ajan Suomessa työmatkalla ollut havaijilainen nuorimies nimeltä John. Hieman myöhemmin ravintolaan tuli onnellinen nuori nainen, joka halusi tulla varta vasten kertomaan, että hän oli tavannut Johnin Apérossa ja he olivat nyt menossa naimisiin”. 

Lue myös