Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Jukka Nykänen

”Sanat ovat halpoja. Antaa tekemisen puhua”

Jukka nauttii saadessaan tehdä haluamaansa työtä loistavien ja omistautuneiden ihmisten kanssa, jotka ovat sitoutuneet seuraamaan häntä ja ovat mukana kehittämässä ruokatuotetta. Hänelle on tärkeää työskennellä tuottajien ja raaka-aineiden parissa, jotka ovat hänen ideologiansa ja ajatusmaailmansa mukaisia. – Pientuottajat ja luomu ovat tänän päivänä monen huulilla. Mikäpä sen parempaa, sillä olemme Juuressa tuoneet niitä suomalaisten herkuttelun keskiöön jo retiisiä vaille vuosikymmenen verran. Suosimme pientä ja kotimaista useastakin syystä, joista maku ei ole lainkaan vähäisin. Nojaamme raaka-aineissamme neljän T:n sääntöön: tasokkaita tuotteita tutuilta tuottajilta. Raaka-aineiden kuljetusmatkojen jäädessä lyhyiksi, tuotteet saapuvat ruokapöytään tuoreina. Pientä ja kotimaista on ilo suosia.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Arvontakone osuu porsaaseen ja raparperiin. Ensimmäinen monipuolisuutensa vuoksi, toinen kuvastamaan uutta alkavaa sesonkia

Lue myös