d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Juha Ollila ja Janne Hautaluoma

Juha Ollila

Entinen yliopiston biokemian tutkija, rakennusmestari, nykyinen kokki, kirjanpitäjä, talonmies ja palkanlaskija pitää huolta koko henkilökunnasta niin kuin vain parhaaksi taitaa.

”Päädyin ravintola-alalle koska rakensin ravintolan. Työssä minua motivoi se kun onnistuu tekemään hyvää ruokaa ja joku muukin vielä tykkää siitä. Haluan tehdä yksinkertaista ruokaa, jota haluaisin itsekin mielelläni syödä. Hyviä perusmakuja.

Minua inspiroivat vanhat ja unohdetut asiat inspiroivat (ruuanlaittotavat ja hyvät raaka-aineet). Yksinkertaiset maut ja tuoksut. Keittiöfilosofiani ytimessä ovat hyvät raaka-aineet.

Johdan keittiötä omalla esimerkilläni: pyrin saamaan tiimini innostumaan mauista ja ruuanlaitosta sekä kokeilemaan itse uusia juttuja”.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Tuoreita korvasieniä ja luomu uusia perunoita. Saaren olosuhteiden mukaan voisi päättää ryöppääkö korvasienet vai ei – ja onhan se on Suomen paras sieni. Perunoita voisi yrittää kasvattaa.

Janne Hautaluoma

Mm. G.W.Sundmanissa, Palace Gourmet:ssa ja Hiltonissa työskennellyt, entinen levylaulaja ja mannekiini, on palannut kotikaupunkiinsa Kurikkaan jakamaan maailmalla oppimaansa. Nöyrin mielin hän yhdistää oppimaansa ja rehellistä, kunnon paikallista keittotaitoa.

”Päädyin ravintola-alalle jonkinasteisen sukurasitteen vuoksi. Äitini työskentelee alalla ja patisti hakeutumaan jollekin muulle alalle. En tietenkään totellut.

Työssä minua motivoivat onnistumiset: se tunne, kun pitkän päivän tai työrupeaman päätteeksi voi todeta, että homma meni ihan hyvin.

Keittiöfilosofiassani yritän pitää homman mahdollisimman yksinkertaisena. Tehdään asioita vain maun vuoksi. Kun puhutaan ruuasta, minua inspiroivat värit, tuoksut ja maut. Tuoksu on ehkä mieleenpainuvin juttu. Joku tuttu tuoksu saattaa yht’äkkiä viedä vuosien taakse johonkin menneeseen hetkeen ja siksi se on varmaan suurin inspiraationlähde.

Keittiössä johdan alaisiani edestä, sillä uskon esimerkin voimaan”

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Kananmunan ja ryynimakkaran, koska ne maistuvat hyvältä.

Kuva: Härmän Rati

Lue myös