Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Joni Pukkinen

”Ääntä kohti”

Keittiömestarimme Joni on pedantti. Jonilla teot puhuvat puolestaan ja hänelle laatu on äärimmäisen tärkeää. Joni on myös ryhmänkokoaja, hän pitää Juurella-perheen kasassa.

– Minulle on työssäni tärkeää ihmiskontaktit ja ihmistapaamiset työyhteisön kanssa sekä eritoten asiakkaiden kanssa. Sitä ei voita mikään, kun näkee asiakkaan poistuvan ravintolasta tyytyväisenä ja innoissaan kokemastaan, Pukkinen toteaa.

Inspiraatiota Joni hakee paljon metsästä. – Harrastan metsästystä ja sitä kautta luonto on minulle tärkeä latautumispaikka ja samalla luovuuden lähde. Mutta väkisinkin nykypäivänä inspiraatiota tulee paljon myös sosiaalisesta mediasta. Myös muissa ravintoloissa ruokailu inspiroi; ateriat ja uudet jutut saavat miettimään, että miten me tekisimme tämän?

– Historia vaikuttaa työhöni. Pidän vanhoista tarinoista ja keittokirjoista ja monesti niiden vaikutteet tulevat vaivihkaa esiin annoksissa. Aina ei heti huomaa, että tämäkin juttu pohjautuu ruokaperinteisiin. Erään annoksen inspiraatio on tullut myös hiekkalaatikolla lasteni kanssa leikkiessä. Kivet pyörähtivät annoksessa mallilleen.

Juurella keittiö on tekniikaltaan skandivaanis-ranskalainen. – Taustalla ranskalainen keittiö mutta pinnalla vahva pohjalainen ote, selventää Pukkinen.

Joni sanoo Juurella keittiötä myös sopivan kompaktiksi, sillä siellä ei tule liikaa askelia. – Ja on se myös hauska paikka!

Lue myös