Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Jarkko Nieminen

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Keittiöpäällikkö Jarkko Niemisellä on noin 20 vuoden kokemus ravintola-alalta. Strindbergin keittiötä hän on johtanut vuoden verran. Ennen nykyisitä kotiravintolaa miehelle on kertynyt kokemusta muun muassa ravintola Sipulista ja Kulosaaren Casinolta.

Keittiöpäälliköksi Nieminen ei päätynyt sattumalta, sillä hän on nuoresta asti tiennyt, että haluaa ravintola-alalle.

– Alassa kiehtoo se, että pääsee käsin tekemään juttuja ja saa loistavaa asiakaspalautetta. Se pitää mielen virkeänä, hän kertoo.

Inspiraation uusiin resepteihin Nieminen löytää usein etsimällä toreilta ja kauppahalleista uusia raaka-aineita.

– Ruoka on niin monipuolinen ja laaja käsite. Kaikki asiat voi tehdä monella tapaa. Se tekee työstä haastavaa ja monipuolista, Nieminen pohtii.

Liika kikkailu ei kuulu miehen keittiöfilosofiaan, vaan päärooliin nostetaan selkeät ja puhtaat maut sekä laadukkaat raaka-aineet. Esimiehenä Nieminen kertoo pyrkivänsä olemaan hyvä henkilöjohtaja, joka saa muut motivoitumaan ja innostumaan.

– Minulle on tärkeää, että ihmiset nauttivat tullessaan töihin, hän tiivistää.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Kotimainen kala on aina lähellä sydäntä ja hyviä tuoreita yrttejä rinnalle.

Lue myös