d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Jarkko Nieminen

Jarkko nauttii työstään ravintola NJK:n merellisessä ympäristössä. – NJK on upean kesäinen sesonkiravintola, jonka ruokatuote perustuu saaristolaisuuteen ja korkealaatuisiin suomalaisiin raaka-aineisiin. Suomalainen luonto, saariston maut ja yrtit ovat ruokalistallamme vahvasti läsnä. Erikoisuutena meillä on yrttimenu, jonka yrtit pyrimme tuottamaan mahdollisimman pitkälle ravintolan omassa puutarhassa. 

Jarkko kertoo, että NJK:n keittiötiimistä hioutuu kesän aikana aina tiivis porukka, jossa vallitsee fantastinen yhteishenki. – Kun ruokaa tehdään mahtavassa hengessä, välittyy yhdessä tekemisen ilo väistämättä myös lautaselle. 

Jarkon punaisena lankana ruuanlaitossa kulkee kotimaisuus, mutta hän tykkää napata vaikutteita ja ideoita myös ranskalaisesta keittiöstä. – Haen inspiraatiota NJK:n ruokalistaan toreilta ja tiloilta. Kun perusidea on hahmottunut, otan keittiötiimin mukaan jalostamaan ajatuksia. Näin jokainen voi omalla tavallaan jättää kädenjäljen lopputulokseen.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? 

Suomalaista pihvikarjaa ja merisiikaa sekä takataskussa rakuunaa. Rakuuna on monipuolinen yrtti, joka sopii moneen ja siika puolestaan upea suomalainen kala.  

Lue myös