d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Jari Vesivalo

Keittiöpäällikkö Jari Vesivalo on työskennellyt Olossa yhdeksän vuoden verran. Sitä ennen kokemusta on kertynyt muun muassa Solnasta, jonka kunnianhimoinen keittiöilmapiiri innosti Vesivaloa hiomaan taitojaan parhaaseen terään.

”Kaikki pitivät siellä kokkaamista enemmän kuin työnä”, hän kertoo.

Vesivalon keittiössä raaka-aineiden hyvinvointi ja laatu ovat keskiössä. Kokkivuosien kertyessä hänen suunnittelemissaan annoksissa on korostunut yhä enemmän yksinkertaisuus.

”Asiakkaita on kohdeltava samalla lämmöllä kuin ottaisi ystäviä vastaan kotiinsa”

Pitkä kokemus ja sinnikäs ammattitaidon hiominen huippuunsa palkittiin vuonna 2016 alan kenties arvostetuimmalla kunnianosoituksella, kun Vesivalo valittiin kokkien kokiksi. Palkinnon saajan valitsevat vuosittain muut kokit.

”Hienoin tunnustus, jonka tällä alalla voi saada”, hän hehkuttaa.

Motto 
Läpi vaikka harmaan kiven.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? 
Jotain nestepitoista ihan selviytymismielessä. Eihän sitä merivettä oikein voi juoda. Joku iso hedelmä ja pullo hyvää punaviiniä.

Talon erikoinen 
Olo tarjoaa vierailleen mahdollisuuden seurata vierestä huippukokkien työskentelyä ja tutustua laajaan maistelumenuun Creative Kitchen –konseptin parissa. Palvelu järjestetään aivan Olon kupeessa ja kerrallaan mukaan mahtuu 24 ravintolaharrastajaa.

Tarina
Olon nykyinen kotitalo Kauppatorin kupeessa pitää sisällään paljon kulttuurihistoriaa. Ravintolaa on pyöritetty vuodesta 2013 Lampan talosta käsin. Talon rakennutti alun perin kauppias Johan Lampa vuonna 1817. Sen jälkeen rakennus on toiminut muun muassa bordellina, navettana ja siihen on perustettu ensimmäinen Stockmann-myymälä vuonna 1862.

Lue myös