Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Henri Alén ja Tommi Tuominen

”Jätetään jotain seuraavalle sukupolvelle”

Ultiman omistajakaksikko Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat Suomen arvostetuimpia keittiömestareita. Henri Alén on keittiömestari ravintola Murussa ja Muru-Dining-ravintolayhtiön osakas (Muru ja Pastis). Tommi Tuominen luotsaa ravintola Demoa (Michelin-tähti jo yli 10 vuoden ajan) sekä Groteskia.

Alén ja Tuominen ovat takavuosina työskennelleet yhdessä Palacessa ja Savoyssa, klassisissa suomalaisissa huippuravintoloissa. Luonteiltaan he ovat toistensa vastakohtia: Tuominen on hiljainen harkitsija ja Alén suupaltti somettaja. Keittiössä he kuitenkin osaavat lukea toistensa ajatuksia. Heidän mMakumaailmansa on kuulas ja kansainvälinen. – Pidämme selkeydestä ja yksinkertaisuudesta. Toisinaan intoudumme hienovireisiksi herkistelijöiksi. Ultima on kokeileva ravintola. Testaamme, miten uusin viljely- ja ruokateknologia sopii ravintolanautintojen valmistukseen. Testaamme myös, miten kiertotalouden saa toimimaan ravintolassa. Me ja te, asiakkaamme, luomme yhdessä tulevaisuuden kestäviä ravintolanautintoja, Alén kertoo.

Lue myös