Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Georg Simojoki

Keittiömestari ja yrittäjä Georg Simojoki on saksalaissyntyinen kokki, joka on asunut Suomessa yli 20 vuotta. Ruoka ja siihen liittyvät tarinat, uudet maut ja elämykset ovat hänen intohimonsa. Jokainen pyöräretki, veneily saaristossa ja vaellus metsässä on samalla ruokamatka. Aina löytyy jostain kallionkolosta villiyrtti tai metsästä tuoksu, tienvarrelta sieni tai marja, joka saa Georgin innostumaan. Ulkomaanmatkoilla käynti ruokakaupassa tai torilla on joka kerta seikkailu ja tutkimusmatka. Kokemuksista syntyy tarinoita, jotka Georg siirtää lautaselle. 

Ruokaa täytyy kunnioittaa. Kokatessa saa olla kekseliäs tai leikkimielinen, mutta raaka-aineita ja ruokaa on pidettävä arvossa. Lisäksi hävikkiä täytyy välttää. Myös asiakkaan arvostaminen on Georgille olennaista, sillä asiakkaita varten Zum on olemassa. Ruuan pitää ravita kehoa ja mieltä. Samalla sekä ruuanlaittaja että sen syöjä tulevat arvostaneeksi niiden työtä, jotka ovat raaka-aineet viljelleet, poimineet tai kasvattaneet.

Lue myös