Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Elgiz Abdulkhakov

Laatu on tärkeintä, ei määrä tai nopeus

Elgiz Abdulkhakov on toiminut Goodwinin keittiömestarina kaksi vuotta. Hän on vastuussa sekä Helsingin että Espoon Ison Omenan Goodwin-ravintoloista. Pihvien äärellä hän on häärinyt jo 15 vuotta saaden oppinsa ensin Chicagossa ja sitten Moskovassa.

­– Tällaisen ruoan äärellä yhdistyvät tuli, savu, liha ja kova työ. Tämä on miehekästä ruokaa.

Abdulkhakov on suunnitellut Goodwinin listalle viimeisimpänä uudistuksena erillisen kasvismenun. Keittiömestarin sanojen mukaan kaikille halutaan tarjota jotakin.

Keittiössä Abdulkhakov kuvailee olevansa kuin kapellimestari, joka johtaa koko orkesterin huippuvireiseen suoritukseen.

– Kunnioitan tiimiäni. Haluan antaa kaikille mahdollisuuden näyttää osaamisensa ja antaa parastaan. Tärkeintä on saada koko systeemi toimimaan ja ohjata kaikkia yksilöllisesti heidän tarpeidensa mukaan.

Abdulkhakovin motto on ”laatu on tärkeintä, ei määrä tai nopeus.” Hän on ylpeä annosten laadusta ja talon nimikkokomponenteista, kuten Goodwinin kastikkeesta ja talon omasta salaatista.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle?

Kirveen ja sytyttimen. Ruoan suhteen valittaessa mukaan tulisi Black Angus-lihaa ja pullo siihen sopivaa punaviiniä.

Lue myös