d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tuhto on Tampere-talon uusi ravintola

Tampere-talo on parin viime vuoden aikana käynyt läpi historiansa mittavimman uudistuksen. Nyt taloon on avattu uusi á la carte ravintola Tuhto.

”Tuhto” tarkoittaa veneen istuinlautaa, mutta samanniminen hahmo esiintyy myös Tove Janssonin muumikirjoissa. Tuhto on pikkuinen, Hemulin veneen alla asustava homssu, jota on pidetty myös kirjailijan alter egona. 

 ‒ Perisuomalainen nimi kuvaa hyvin ravintolan rentoa ja suomalaista ruokafilosofiaa, kertoo Royal Ravintoloiden markkinointijohtaja Joonas Mäkilä. 

 Maija ja Heikki pitävät jöötä 

Ravintolapäällikkönä toimii Maija Sihvonen, joka tuli Tuhtoon Hämeenlinnasta, Kellariravintola Hällästä, jossa hän työskenteli niin ikään ravintolapäällikkönä. ‒ Tuhtoon minut veti mahdollisuus työskennellä Tampere-talossa. Ja onhan tämä ainutlaatuinen tilaisuus: päästä kokemaan tällaisen ravintolan avaaminen. 

Keittiössä hääräävä keittiömestari, alun perin oululainen Heikki Kärkkäinen on työskennellyt ravintola-alalla kymmenen vuotta. ‒ Haluamme korostaa puhtaita makuja ja hyviä raaka-aineita, tuoda esiin unohdettuja klassikoita. Saatavuuden mukaan käytämme lähituottajia ja luomutuotteita. Se näkyy eritoten Keittiömestari Kärkkäisen spesiaalissa, joka vaihtuu noin kaksi kertaa viikossa. 

Maistuisiko Tam vai Pere-olut?

Tuhton erikoisuuksiin kuuluu itse valmistettu voi. Yritit saadaan keittiöön kesäaikaan puolestaan suoraan Tampere-talon katolla sijaitsevasta kasvihuoneesta. Tuhtossa on tarjolla myös omaa olutta. Oluet Tam ja Pere on nimetty Tampere-talon paikalla aiemmin sijainneen eläintarhan leijonien mukaan. Oluet valmistaa Kaleva Brewing Company. 

Tuhton yläpuolella, ensimmäisen ja toisen kerroksen välissä sijaitsee Haru-niminen baari, joka on saanut nimen Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän lomasaaren mukaan. Harussa ei ole varsinaisesti istumapaikkoja, mutta ravintolatoimenjohtaja Anne Nybergin mukaan sinne mahtuu ”bussilastillinen väkeä”. 

Kuva: Anna-Kaisa Noki 

 

 

Lue myös