d-md-none
Siirry pääsisältöön

Trendiravintola EGG hyppää Forenomin völjyssä Jyväskylään ja ulkomaille

Helsingissä mainetta kerännyt trendiravintola EGG skippaa perisuomalaisen laajentumisjärjestyksen ja hyppää suoraan Jyväskylään. Michelin-kokki Jouni Toivanen ja Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula avaavat ravintolan Jyväskylän keskustan kauppakadulle yhdessä majoituspalvelu Forenomin uuden hostellin kanssa.

Ravintola EGG ja Forenom toivovat tuovansa Jyväskylään uudenlaista kaupunkikulttuuria rakentamalla ravintolan ja hostellin samoihin tiloihin. Nuorekas yhdistelmä ravintolaa ja hostellia avaa ovet marraskuussa 2017. Munakkaistaan kuuluisa ravintola lupaa luoda nimikkoannoksen Jyväskylälle.

Hyvä ruoka kuuluu kaikille, eikä vain Helsinkiin. Meidän on tarkoitus tuoda Jyväskylään kohtuuhintainen pikaruoka, joka ei ole roskaruokaa. Jos samalla tuomme mukana uudenlaista kaupunkikulttuuria, sen parempi, toteaa ravintola EGG:n toimitusjohtaja Jouni Toivanen.

Majoituspalvelu Forenom ja ravintola EGG uskovat Jyväskylästä löytyvän kysyntää uudelle konseptille. -Uskomme, että vastuullisesti tuotettu ruoka ja helsinkiläiset drinkit hyvässä ympäristössä nautittuna kiinnostaa jyväskyläläisiä sekä nelostien matkalaisia, kertoo EGG perustaja Samuli Karjula.

Tähtäin Suomen rajojen ulkopuolelle

EGG ja majoituspalvelu Forenom laajentavat toimintaa yhdessä myös ulkomaille – Suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen, yrittäjät linjaavat.

Ravintola EGG oli jo aiemmin haaveillut laajentumisesta. Yhteistyö Forenomin kanssa toi vauhtia kansainvälistymissuunnitelmiin. Yhteinen liiketoiminta Tukholmassa on tarkoitus aloittaa ensi vuonna.

-Myös me haluamme näyttää, että ruokaa ja bisnestä voi tehdä täysin eri tavalla kuin on totuttu. Kun sitten Forenom otti yhteyttä meihin ja ojensi käden luvaten reitin ulkomaille, päätimme tarttua siihen, Karjula kertoo.

Lue myös