d-md-none
Siirry pääsisältöön

Treffipubista ei tarvitse lähteä nälkäisenä

Tätä oli odotettu: pääsimme vihdoin syömään Treffipubiin. Olimme nimittäin käyneet muutaman kerran ilman pöytävarausta kokeilemassa onneamme Treffin ovella – with no luck. Treffi on todella suosittu lähiökuppila Herttoniemen metroasemaa vastapäätä ja tänäkin iltana se on ääriään myöten täynnä. Tunnelma on kotoisa, sillä pöydissä istuu niin perheitä, pariskuntia kuin ystäväporukoita.

Ruokalista näyttää helpolta. Tarkoitan, että listalta löytyy kaikille kaikkea gourmet-annoksista burgereihin ja pihveihin.

Treffin ruokalistalta löytyy kaikkea kaikille.

Tilaamme alkuun Pina Coladat. Tutkimme listaa ja päädyn valitsemaan alkuun etanat ja pääruuaksi Treffin kuuluisan burgerin. Seuralaiseni valinta osuu tunatartariin ja Entrecote-pihviin.

Pina Colada on todella value for money. Reilu koko ja kermaisen kesäinen maku 12 euron hintaan, ei huono! Siemaillessani juomaa tiirailen vieruspöytien annoksia. Näyttää siltä, että Treffissä ei nuukailla annoskoossa.

Valkosipulilla ja aurajuustolla gratinoidut etanat ovat ihan kelpo aloitus illalliselle. Makua löytyy runsaasti, mutta minua hieman häiritsee, että joudun ”raapimaan” etanoita pannusta irti. Annos on öljyisen tuhti, mutta onneksi sopivan kokoinen alkuruuaksi. Seuralaiseni kehuu tonnikalatartaria, jonka maut ovat kuulemma enemmän kuin kohdallaan. Annokset herättelevät makuhermot ja ruokahalun, joten jäämme odottelemaan pääruokia.

Treffi on kuuluisa burgereistaan, joten odotan suurella mielenkiinnolla, että pääsen sen kimppuun. Treffissä on nimittäin puuhiiligrilli, joka antaa oman säväyksensä eritoten pihveihin.

Burgerini on täyttä tavaraa. Sisukset suorastaan valuvat lautaselle ja niitä on runsain mitoin: puuhiilillä grillattu pihvi, cheddarjuustoa, savupaprikamajoneesia, sipulia, tomaattia, salaattia, chilimajoneesia, suolakurkkua. Mitään en ensipuraisulla kaipaa. Täydellinen koostumus, täydelliset täytteet ja puuhiiligrillin antama savuinen soundi pihviin. Kyllä! En ihmettele, että tänne tullaan kauempaakin burgerin perässä. Ranskalaiset jäävät selkeästi burgerin varjoon, sillä niiden koostumus on hieman lötkö. En jää sitä harmittelemaan, vaan nautin täysin siemauksin burgerini täyteläisestä mausta.

Seuralaiseni pihvi täyttää myös pihvifriikin kriteerit. Maku on puuhiiligrillin ansiosta erinomainen – ja kokonsa puolesta Treffin tyyliin reilu. Äimistelemme pihvin kavereita reilua salaattia ja ranskalaisia. Tämä annos täyttää taatusti vatsan. Pihvi on kuulemma laatulihaa ja annoksen kruunaavat kolme kastikesettiä: pippuri, Roquefort ja Bearnaise. Makukimaraa kerrakseen.

Vatsa huutaa hoosiannaa, joten jätämme jälkkärin väliin ja siemaisemme palan painikkeeksi kahvit. Treffissä on ollut koko illallisen ajan kotoisa tunnelma. Palvelu on pelannut erinomaisesti vaikka tupa on täynnä, joten tästä illallisesta jäi hyvä maku suuhun! Vyörymme vatsat turpeina ja onnellisena kohti metroa. 

Kiitos Treffipub!

VARAA PÖYTÄ

Lue myös