d-md-none
Siirry pääsisältöön

Toptasten Take Away testissä: Lie Mi

Lie Mi löytyy Helsingissä Töölöstä, Kampista ja Kalliosta sekä Tampereen suunnassa Hämeenkadulla. Kyseessä on vietnamilainen ravintola, josta saat aina tasaista laatua.

Lie Mi on jo kauan ollut suosikkini aikoinaan kun asuin Mannerheimintiellä. Kävin silloin lähes viikottain Lie Missä, välillä brunssilla, välillä lounaalla, jos tein etäpäivää ja aika usein myös illallisen merkeissä. Lie Missä parasta on suppea, mutta riittoisa ja aina tasavarmaa laatua oleva ruokalista. Alkuruokina löytyy dumplingeja, dim sumeja, kevät- ja kesärullia ja ihanan freesiä papayasalaattia. Näistä tilasimme lihadumplingeja ja kesärullia katkaravuilla ja avocadolla. Listan läpi syöneenä, voin suositella tätä valintaa kaikille joille liha ja äyriäset maistuu. Tämä on myös täydellinen kahden hengen jaettava alkuruoka, kun rullia tulee kaksi ja dumplingeja neljä.

Kesärullat katkaravuilla ja dumplingsit lihalla

Pääruokien puolella voi valita nuudelisalaattia, Korean Bowlia tai Phò-keittoa – jota muuten ehdottomasti suosittelen maistamaan! Jos Phò-keitto ei ole sinulle ennestään tuttu, niin kyseessä on vietnamilainen perinneherkku, joka on äänestetty maailman 50 parhaiden ruokien joukkoon. Tämä nuudelikeittto valmistetaan maustetusta häränhäntä-, luu- tai kanapohjaisesta lihaliemestä, ja siihen voi valita itselleen sopivan proteiiniin. Itse valitsen aina kanan. Lihalientä keitetään tuntitolkulla, ja sen kyllä huomaa mausta!

Vietnamilainen perinneherkku Phò-keitto kanalla

Omat lempiannokseni tulevat kuitenkin heidän vierailevasta keittiöstään. Vaikka listassa nämä annokset on merkitty vierailevana keittiönä, ei se kuitenkaan tarkoita että ne olisivat menossa mihinkään. Nämä ovat nimittäin vakiovalintani kun ruokailen ravintolassa. Kyseessä on Shanghai tacot, jotka suosittelen ottamaan katkaravuilla. Toinen annos on korean salad wrapit kanalla. Nämä eivät ole treffiruokaa, sinulla nimittäin on sitä riisiä ja kastiketta aivan joka puolella kun syöt. Mutta usko minua, kun sanon että kokemus on täysin kaiken sotkun arvoista.

Korean sald wrapt kanalla
Shanghai tacot katkaravuilla

Lie Mistä voit tilata Woltin kautta tai hakea paikan päältä.

Lie Mi Töölö

Mon – Fri 11-21
Sat 12-21
Sun 12-21

Location
Runeberginkatu 56, Helsinki

Reservations
09 454 8093
liemi.toolo@gmail.com

Lie Mi Kallio

Mon – Thu 11-22
Fri 11-23
Sat 12-23
Sun 13-22

Location
Hämeentie 19, Helsinki

Reservations
050 468 6660
liemi.kallio@gmail.com

Lie Mi Kamppi

Mon – Fri 11-21
Sat 12-21
Sun closed

Location
Urho Kekkosen katu 1, Kamppi Kortteli, Helsinki

Contact
050 310 08686
liemi.kamppi@gmail.com

Lie Mi Tampere

Mon – Thu 11-22
Fri 11-23
Sat 12-23
Sun 12-22

Location
Hämeenkatu 14, Tampere

Reservations
050 380 0020
liemi.tampere@gmail.com

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös