Siirry pääsisältöön

Toptasten Take Away -testissä: Kolme Kruunua

Rakensimme itse kaksi eri menuta, jotka näyttivät tältä:

Menu 1:

Suolakurkkuja smetanalla ja hunajalla
Lihapullat perunamuhennoksella
Rikkaat Ritarit

Tässä kokonaisuudessa suolakurkkujen sijasta olisi ehkä voinut valita jotain muuta, kun lihapullien mukana tuli myös suolakurkkuja. Ja ehkä lihapullien kanssa ei edes tarvitse alkuruokaa, annos on nimittäin aivan valtava. Avopuolisoni totesi niitä syödessään, että tässä on nyt lohturuokaa parhaimmillaan. Eli jos masentaa joku päivä eikä essun päälle pukeminen oikein kiinnosta, niin pirauta Kolmeen Kruunuun! Jälkkärinä oli Rikkaat Ritarit, ja tämän annoksen säilyminen minua mietitytti eniten, kun mukana on kuitenkin lämmintä ja samassa boksissa kermavaahtoa. Kuten kuvasta näkyy, niin ruokailuvaiheessa oli kermavaahto jo hieman lässähtänyt, mutta makua se ei kylläkään haitannut. Tämän menun kohdalla lihapullat ovat ehdottomasti take away -säilyvyyden läpäiseviä. Lihapullat maistuvat hyvältä, vaikka ne olisi jo hieman haaleita ja jos ruokaan haluaa enemmän lämpöä, niin koko satsin voi helposti laittaa hetkeksi uuniin. Kuten kuvista näette, niin me siirsimme ruoan omiin tarjoiluastoihin, ihan vaan koska ainakin minä syön puoliksi silmilläni!

Menu 2:

Vuohenjuustosalaattia: lämmintä vuohenjuustoa, artisokkaa, viinirypäleitä, saksanpähkinää, vadelmavinaigretteä ja patonkia
Kuorrutettu kanaleipä metsäsienimuhennoksen kera
Suklaamarkiisi, vadelmasorbettia ja marjamelbaa

Tämä oli tuhti setti, mutta onneksi avopuolisoni auttoi alkuruoan kanssa ja jaoimme vuohenjuustosalaatin. Kyseisen salaatin voi tilata myös puolikkaana versiona. Kuorrutettu kanaleipä oli fantastinen! Siitä kuoriutui ihan uusi lemppari minulle ja olen jopa miettinyt sitä annosta jälkeenpäin, että olipa hyvässä tasapainossa kaikki. Ja tämäkin selvisi tuosta 40 minuutin odottelusta todella hyvin. Tämä ei ole mikään laihduttajan ruoka, mutta sen nyt varmaan osaa arvata nimestä jo – se on nimittäin kuorrutettu herkullisella juustolla! Metsäsienimuhennos sopi myös siihen aivan loistavasti. Kun tilaat ruokaa täältä, ota tämä annos kokeiluun, jos vähääkään pidät juustosta, kanasta tai sienistä! Jälkkärinä oli minulle täydellisesti sopivaa, ällömakeaa suklaamarkiisia. Sorbet oli ruokailuvaiheessa jo ihan sulanut , mutta eipä se makua haitannut lainkaan. Todella upea päätös dinnerille!

Lihapullat ja kanaleipä ehdottomasti jatkoon

Äänestimme yksimielisesti molemmat klassikot jatkoon! Emme myöskään osanneet oikein sanoa kumpi oli parempi. Kolmen Kruunun menusta löytyy todella paljon erilaisia klassikko-annoksia, koko menun löydät täältä.

Take Away -tilauksen tekeminen

Take Away -tilauksen voi tehdä soittamalla suoraan ravintolaan tai kätevästi sähköpostilla (Mannerheimin kuhaa tilatessa tilaus on tehtävä edellisenä päivänä). Kun valitset ruokia, kannattaa miettiä kuinka kauan sinulla menee kotiin ja ruokailuhetkeen ja sen perusteella miettiä mitkä ruoat toimii. Esimerkiksi en välttämättä tilaisi pihviä kotiin jos menee 40 minuuttia ruokailuun. Tietty, mieltymyksiä on monia!

Tilaa sähköpostilla: kolmekruunua@sijo.fi
Tilaa puhelimitse: 09-135 41 72

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös