Siirry pääsisältöön

Toptaste Tallinnassa: ravintola Peppersack

Sijainti

Peppersackin sijainti on täydellinen – se sijaitsee aivan Tallinnan Vanhan kaupungin sydämessä, jonne on helppo löytää ja tulla. Ravintola on auki aamusta iltaan, joten kellonajasta riippumatta Peppersackista saa purtavaa. Paras aika tulla tänne on kuitenkin ehkä ilta-aika, kun tunnelma keski-aikaisesta juhlasta on katossaan – iltaisin ravintolassa saattaa nimittäin olla musiikkiesityksiä tai muuta viihdettä.

Me kävimme katsastamassa paikan päiväsaikaan, juuri lounas-ajan alettua, joten ravintola oli erittäin hiljainen vielä tässä kohtaa päivää.

Fun fact: ravintolan nimi, ”Peppersack”, viittaa historialliseen ammattikuntaan, joka oli keskiajan Tallinnassa kauppias- ja kauppiaanammattikunnan jäseniä.

Sisustus

Ravintola Peppersackin sisustus, henkilökunnan asuja myöden, on suunniteltu luomaan autenttinen keskiaikainen tunnelma, jolloin kauppiaat hallitsivat Tallinnan katukuvaa.

Pääsali muistuttaa elokuvista tutusta juhlasalista, jossa kauppiaat kokoontuivat kaupankäynnin ja seurustelun merkeissä – pitkien pöytien ääriin, juhlistamaan päivän kauppoja tai muuten vaan viettämään aikaa ruoan ja juoman merkeissä.

Salin seiniä koristaa keskiaikaiset vaakunat, koristeelliset kruunut ja tekstiileistä valmistetut seinätaideteokset. Ikkunoihin on taiteiltu upeat keskiaikaiset lasimaalaukset, jotka luovat todella viihtyisän tunnelman saliin. Valaistus ja puheensorinan kaiku lisäävät paikan tunnelmallisuutta.

Peppersack on valtavan kokoinen ravintola, koska pääsalin lisäksi löytyy myös sivuhuoneita, yläkertaa ja kabinettia. Tämä on loistovalinta isolle porukalle, joka haluaa viettää aikaa oman seurueensa kesken.

Lisäksi ravintolan keskiaikainen tunnelma on sellainen, mitä ainoastaan löytää Tallinnasta. Täällä voi siis luoda elinikäisiä muistoja esimerkiksi toimiston virkistyspäivän merkeissä.

Ruoka

Ruokalista tarjoaa perinteisiä virolaisia ruokia, kuten karhunlihaa, hirveä, ja muita paikallisia erikoisuuksia. Lisäksi ravintola tarjoaa laajan valikoiman oluita ja muita juomia.

Sanoisin, että ruokalista on suomalaiseen makuun helppo. Ei mitään liian erikoisia makuja – vaan rehellistä ruokaa, reilune annoksineen.

Olutta juodaan kolpakoista ja viiniä keskiaikaistyylisistä paksuista viinilaseista. Astiasto mukailee keskiaikaisteemaa.

Listalta löytää myös kasvisvaihtoehtoja, ja kevyempää linjaa toivoville löytyy myös joitain ruokalajeja. Suurin osa ruoasta on kuitenkin keskiaikaistyyliä mukaillen aika raskasta syötävää.

Kaikki tilaamamme ruoka oli hyvää. Tilasimme pihviä ja haukimureketta sekä vihersalaatin. Kuten kuvista voi nähdä, oli ruoka hyvin perinteisesti esillepantu ja tarjoiltu. Liha oli kyllä aivan loistavaa, ja kypsyysaste täydellinen. Haukimurekkeen ohella tarjottava perunamuusi oli täydellinen.

Hintataso

Ruoan hintataso oli yllättävän ok ollakseen keskellä vanhaa kaupunkia sijaitseva ravintola, ja annokset olivat isoja.

  • Alkuruoat 7-17e
  • Pääruoat 17-29e
  • Jälkiruoat 8-9e

Saako Peppersack Toptaste-suosituksen? Kyllä, tätä ravintolaa voi suositella. Suosittelisin paikkaa silloin jos mukana on kranttuja syöjiä, ja sellaisia jotka arvostavat perinneruokia. Kokeellista ja seikkailevaa keittiötä hakevalle tämä ei ole oikea paikka. Täältä saa rehellistä ja rehtiä, sekä laadukasta ruokaa ja ympäristö on mainio. Isoille seurueille tämä on todella loistava paikka, ja erityisesti esim tiimipäiville tämä voisi sopia.

Kuvat on ottanut Elina Engberg

Jutun on kirjoittanut Toptaste-Titti

Lue myös