Siirry pääsisältöön

Top 5 ravintolaani – kirjailija, runoilija ja boheemi elämäntaiteilija Miki Liukkonen

Miki Liukkonen (s. 1989 Oulussa) on Helsingissä asuva kirjailija, joka on aiemmin julkaissut kolme runokokoelmaa sekä Runeberg-palkintoehdokkaana olleen romaanin Lapset auringon alla (2013). Huhtikuussa julkaistu Miki Liukkosen toinen romaani O on saanut kovan vastaanoton. Lähes 900-sivuisen kirjan ensipainos myytiin loppuun kahdessa päivässä. Kirjasta otettiin toinen painos jo sen julkaisupäivänä.

1. Farang

Käytiin täällä tyttökaverin kanssa juhlistamassa romaanin ilmestymistä. Silloin kun me  käydään ulkona syömässä, mä katon aina vegaanina, että paikka tarjoaa vegaanisen vaihtoehdon. Helsinkiin muuttamisessa oli se hyvä puoli, että täällä lähes joka mesta tarjoaa vähintään yhden vegaaniannoksen, ja monet raflat ei muuta tarjoakaan. Farangiin päädyttiin tietty siksi, että paikka on tunnettu erittäin laadukkaasta ruoasta. Haluttiin todella juhlistaa kirjaa ja päätettiin sit juhlistaa kunnolla. Paikka on kallis, helkutin hieno, fine dining…mut en oo tainnut koskaan syönyt niin hyvää vegaaniruokaa. Rahan arvoista, kyllä. Mutta sen verran tyyristä, ettei siellä voi ruveta jatkuvasti ramppaamaan.

2. Onda

Ondan hinta-laatusuhde on huippu. Todella kattava ja laadukas vegaanibuffet. Kävin Ondassa ekan kerran ennen Helsinkiin muuttoa ja ihastuin heti. 

3. OmNam

Täällä on hyvä brunssi, eikä pahan hintainen tämäkään. Brunssi ei ole aina täysin vegaaninen, mutta yleensä löytyy ainakin pari vegaanivaihtoehtoa.

4. Bergga

Karhupuistossa sijaitseva kahvila, joka aukeaa varhain. Tämä on mulle oleellista, koska oon – yllättävää kyllä – aamu-ihminen: herään aina seiskalta ja alan kirjoitushommiin yleensä jo ennen yhdeksää. Valoisa ja rauhallinen ympäristö.

5. Sivukirjasto

Tämäkin sijaitsee Karhupuistossa. Sivukirjastossa en juurikaan työskentele, vaan juon viiniä ja tapaan kavereita. 

”Mieluiten teen ruokaa itse. Käytän paljon mausteita ja tykkään liian tulisesta ruoasta vaikka mulla on ollut vatsahaava. Life on the edge. Välillä tuntuu, että ravintoloissa ollaan liian hellämielisiä mausteiden suhteen – paitsi itämaisissa mestoissa. Yleensä lisään mun ruokiin Srirachaa tai chiliä, jos sitä löytyy. Mausteisten ruokien lisäksi 60 % mun ruokavaliosta koostuu marjoista ja hedelmistä”.

Lue myös