d-md-none
Siirry pääsisältöön

Töölön boheemi klassikko elää ajassa

Ruokalistan alkuruokaosion herkullinen punajuuri & halloumi sekä skagen toast ovat kestosuosikkeja. Syys- ja talvikaudella hitiksi nousee Messeniuksen rapea Mini-blini siianmädillä ja smetanalla. Vaihtuva Plat du Jour tarjoaa asiakkaille jotain uutta ja yllättävääkin – muun muassa kateenkorvaa.

Uudet tuulet näkyvät Messeniuksessa myös vegaanisten annosten tarjonnassa. Perinteet ovat läsnä Vorschmackin ja Saaristolaislautasen kaltaisissa klassikoissa.

Omistajien persoona elää niin ravintolan tunnelmassa kuin ruokalistassakin. Ninan ja Johannan rakkaus sieniin näkyy eri sienilajien edustuksena ympäri vuoden. Listalla suositaan myös kotimaista, tuoretta kalaa ja eri vuodenaikojen raaka-aineita, kuten Bromarvin makeita tomaatteja.

Messeniuksen tilan viihtyisä avokabinetti sopii niin yritys– kuin yksityistilaisuuksiin. Tilaan mahtuu 12 henkilöä. Kesäisin ruoasta ja juomasta voi nauttia kadulle katsovalla vehreällä terassilla.

Sijainti Helsingin jäähallin läheisyydessä tuo urheilun ystäviä Messeniuksen pöytiin säännöllisesti.

– Helsingin IFK:n matseihin ja muihin Nordiksen tapahtumiin suuntaavat porukat ja perheet ovat iso osa asiakaskuntaamme. Tällöin kuluu muun muassa Harrin suosikkiannosta, NYC-henkistä Reuben Sandwichia, Nina Kaukonen kertoo. 

Muutoksista huolimatta Messenius jatkaa yli 80-vuotista taivaltaan rennon boheemilla otteella ja toivottaa kaikki uudet asiakkaat tervetulleeksi Taka-Töölöön!

Teksti: Joonas Ranta

Lue myös