d-md-none
Siirry pääsisältöön

Taste of Asia – Pöpsyt eksoottisella makumatkalla

Tällä ikimuistoisella Tallinnan matkalla Pöpsyjen mahalaukkujen tilavuutta mitattiin toden teolla. Luvassa oli nimittäin jo Suomessa asti mainetta niittänyt ravintola; TOA, eli Taste of Asia.

Iloisen reippaalla meiningillä marssimme kohti ravintolaa ja uusia makukokemuksia. Paikan päälle saavuttuamme ensimmäiseksi huomiota kiinnitimme aivan ihanaan sisustukseen ja paikan tunnelmaan. Ihanan lämpimän ja kotoisan oloiseksi ravintolan teki runsas puun käyttäminen materiaaleissa ja pinnoissa. Valaistus oli myös mitä tunnelmallisin.  

Keskustelua herätti paikan musiikkivalinnat, ei mitään perinteistä Aasialaista taustamusiikkia, vaan ihanan erilaista, jota suorastaan voisi kuvailla viidakkomaiseksi -ja tämä siis pelkästään positiivinen havainto! Ehdottomasti Pöpsyjen mieleen!

Alku ihastelujen jälkeen aloimme tutkailemaan ruokalistoja. Menu oli todella kattava, eikä pelkästään ruokapuolelta, vaan myös juomapuoli oli enemmän kuin hallussa. Paikka lienee niittänyt mainetta erityisesti Gini valikoimallaan. Niitä nimittäin olikin noin 40 erilaista vaihtoehtoa. Ihan kaikkia emme kuitenkaan tänään ehtineet maistaa.

Pieni varoitus tähän väliin; seuraavat kuvat saattavat aiheuttaa äkillistä janon ja himon tunnetta, erityisesti Ginien ystävät, pysykää pöksyissänne!

Naisen makuun sopivia raikkaita, marjaisia, hedelmäisiä ja kevyitä ginejä. Pöpsyihin osui ja upposi!

Talon tyjyin gini sisältää chiliä. Paljon.

Raikkaiden alkudrinkkien aikana ehdimme silmäillä ruokalistaa. Super ystävällinen ja asiantunteva tarjoilijanuorukainen osasi suositella meille erilaisia alkupaloja ja tokihan luotimme ammattilaiseen ja tietysti itse kokkiin! Se kannatti!

Eipä mennyt kauaakaan kun eteemme tupsahti niin paljon erilaisia eksoottisia ja ihanan tuoksuisia alkupaloja!  

Alkupaloina oli perinteisten ja erittäin maukkaiden kevätkääryleiden lisäksi raikkaita salaatteja ja muita sormisyötäviä, joita dippailimme erilaisiin kastikkeisiin.  

Jos milloinkaan nälkä on kasvanut syödessä, niin se tapahtui nyt! Alkupalojen jälkeen siirryttiin smoothisti pääruokien ihmeelliseen maailmaan. Aasialainen ruoka on perinteisesti aika tulista ja mausteista, mutta onneksi listalta löytyi myös miedompia vaihtoehtoja hivelemään herkempiä makunystyröitä.

Kuten nähdä saattaa, pääruokien kirjo oli mitä mahtavin! Mitä eksoottisimpia liha- ja kasvispatoja, joiden tuoksu täytti koko paikan ja maku vei mennessään suoraan Aasiaan!

Pöpsyjen mahassa on tunnetusti AINA tilaa jälkiruoille, joten eiköhän mennä itse asiaan!

Ihana valkoinen herkku keskellä oli kookos-panna cottaa passionhedelmäpyreellä ja suurella sydämellä valmistettuna. Oikealla ihanan eksoottisia banaanikevätkääryleitä sekä Gyoza-nyyttejä Macha-tee ja pistaasitäytteellä. Nam!

Pöpsyt ja TOA suklaakakku. Lopputuloksen saattaa arvata miten tässä kävi ja kuinka vikkelästi. Huh!

Tämä Thaimaalainen mango-creme brulee sulatti kyllä useamman sydämen. “Otetaanko toinen kierros?!”

Suuret kiitokset tästä upeasta ja eksoottisesta kokemuksesta ja kaikista makuelämyksistä Taste of Asialle. Haluamme myös kiittää äärettömän ihanasta palvelusta ja lämpimästä vastaanotosta koko henkilökuntaa.

Täältä pääset kurkistamaan TOA:n nettisivuja: http://toa.ee/fi/

Pöpsyjen mahat kiittää ja kuittaa!

Halauksin

Pöpsyt

Lue myös