d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tapiolan Bistro O Mat tarjoili laadukasta ruokaa rennolla otteella

VARAA PÖYTÄ: Kirkkonummi | Tapiola

Saavuimme Ainoan ravintolakerrokseen lasihissillä ja eteemme avautui valoisa ja avara tila viherseinineen ja tyylikkäine lasipallolamppuineen. Suuntasimme kohti hämyistä Bistro O Matia, joka sijaitsi kerroksen takakulmassa. Ravintolan edessä olevat mustat kalterit ja niiden takaa pilkottava tumma sisustus kutsui astumaan peremmälle ja jättämään taakseen valoisan kauppakeskuksen aulan.

Ravintola oli sisustettu hyvällä maulla persoonallisia tapetteja ja tyylikkäitä valaisimia käyttäen. Pienenä yksityiskohtana silmään pisti myös hieno Espoo-taulu! Väliverhojen avulla tila oli saatu fiksusti jaettua eri kokoisia seurueita ajatellen. Me istuimme ravintolan puolivälissä, baaritiskiä vastapäätä olevissa kahden hengen pöydissä ja jo alkumaljaa siemaillessani olin tyystin unohtanut olevani kauppakeskuksessa.

Alkuun tilasimme lasit samppanjaa ja tämän lisäksi meille tuotiin puulaudalla saaristolaisleipää ja pehmeää leipää, jossa oli rapsakka kuori. Päätimme tilata ensihätään vain alkuruoat ja pääruoat ja katsoa ne syötyämme jaksammeko jälkiruokaa. Minun valintani oli Savusilakkamousse ja seuralaiseni valitsi etanat. Koska Bistro O Mat yhdistelee sulavasti pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön valmistustapoja sesongissa oleviin raaka-aineisiin, oli mielestämme hauska testata sekä skandinaavis-vaikutteinen että ranskalainen alkuruoka.

Minun savusilakkamousseni oli kerrassaan herkullinen! Annokseen oli kasattu moussen lisäksi mätiä, pieneksi kuutioitua marinoitua punasipulia, savustettua smetanaa ja rapeaa perunaa – eli suomeksi sanottuna sipsejä! Annoksen makumaailma oli taivaallinen. Jos malttaa, kannattaa säästellä saaristolaisleipää tämän annoksen kaveriksi. Seuralaiseni etanat olivat myöskin nappivalinta. Jännittävän annoksesta teki myskikurpista ja päälle raastettu parmesaanijuusto, vaikka herkullinen maku oli varmaan suurimmaksi osin peräisin valkosipulista. Etanoiden koostumus oli eteenkin onnistunut!

Pääruoaksi valitsin herkkutattirisottoa, josta ei parmesaania uupunut. Sitä oli raastettu mukavasti annoksen päälle ja koko komeutta koristi parmesaanikeksi. Päälle oli ripoteltu paahdettua lehtikaalia ja se oli pieneksi yllätyksekseni tosi hyvää. Suhtautumiseni lehtikaaliin on ollut aika neutraali, enkä ole syönyt sitä pitkiin aikoihin, mutta tämän jälkeen voisin tehdä sitä itsekin! Itse risoton koostumus oli juuri täydellisen löysää. Viiniksi tarjoilijamme suositteli minulle Ferlat Silvanon Pinot Grigiota, joka oli saanut punertavan värinsä viiden päivän kuorikontaktin ansiosta.

Seuralaiseni oli himoinnut Bistro O Matin klassikkoannosta, eli B.O.M. Burgeria, menun ensivilkaisusta asti. Sämpylöiden välissä oli pihvi kotimaisesta Angus härästä, tomaattia, cheddar-juustoa sekä mojo rojo -kastiketta. Maalaisranskanperunoiden päälle oli raastettu parmesaania. Kyytipojaksi valikoitui Olarin panimon MCT IPA Remix, johon oli lisätty mangoa ja ananasta. Kyseessä oli siis hedelmäistäkin hedelmäisempi IPA.

Kun seuralaiseni oli syönyt koko burgerin, oli selvää, ettei hänelle mahtunut enää jälkiruokaa. Itsekin olin jo aika täynnä, mutta olin myös utelias. Halusin tietää, miltä paikan karpalosorbetti maistuu. Pidän karpalon ja kinuskin yhdistelmästä, ja Bistro O Matissa ne oli yhdistetty vaniljajäädykkeeseen ja valkosuklaaseen. Tämä olikin kivan kirpsakka päätös aterialle!

Vierailimme ravintolassa keskiviikkoiltana ja se oli täynnä väkeä – on kuulemma ollut avaamisesta asti. Pöytävarausta suositellaan sekä illalliselle että sunnuntain brunssille. Brunssilla pääruoka tarjoillaan pöytiin, mutta alku- ja jälkiruoka katetaan seisovaan pöytään. Tietysti menin tsekkaamaan brunssin tarjonnan ja eteenkin jälkiruokapöytä puhutteli minua. Nyt täytyykin varmaan klikkailla itselleni pöytä jollekin sunnuntaille…

Bistro O Matissa saa nauttia laadukkaasti valmistettua ruokaa rennosti tarjoiltuna. Tapiolassa miljöö oli viihtyisä ja tunnelmallinen. Henkilökunta oli mukavaa, ja melkein harmittaa etten tajunnut kysyä meitä palvelleen tarjoilijan nimeä häntä kiittääkseni. Suuri kiitos siis vielä ihanasta illasta koko Tapiolan Bistro O Matin tiimille!

VARAA PÖYTÄ: Kirkkonummi | Tapiola

Lue myös