d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tapas de tapas – Costa del Solin Toptaste-tapasravintolat

Tapakset ovat olennainen osa espanjalaista ruokakulttuuria. Nämä pikkunaposteltavat ovat rantautuneet yhä vahvemmin meillekin esim. sapasten muodossa. Jos suuntaat kohti Espanjan Aurinkorannikkoa, tässä muutama hyväksi havaittu ja Toptaste-kategorian täyttävä tapas-ravintola, jota kannattaa kokeilla!

1.      Bar El Estrecho http://www.barelestrecho.es/

San Lázaro 12, Marbella

El Estrecho on Marbellan tunnetuimpia tapas-paikkoja aivan ydinkeskustassa. El Estrechon nimi juontaa siitä, että se sijaitsee yhdellä vanhan kaupungin kapeimmista kujista. Erittäin hyvä perheen pyörittämä keittiö, jonka annoksista voi nauttia joko tapaksina tai hieman isompina annoksina. Keittiö tunnetaan Russian saladista ja sardiineista sitruunakastikkeessa.

2.      Tres 14 tapas http://www.tres14tapas.com/

Avda. manuel Fraga Iribarne, Torremolinos

Persoonallinen keittiö, jossa käytetään korkealaatuisia sesongin raaka-aineita. Annokset myös hyvin maltillisesti hinnoiteltuja. Perinteisten tapasten rinnalla on päivittäin tarjolla myös erikoisuuksia.

3.      Los Hidalgos http://www.loshidalgos.es/

Duque de la Victoria 8, Malaga

Jos etsit perinteistä taverna-tyyppistä ravintolaa Malagan kaupungista, Los Hidalgos on sellainen. Antonio häärää salin puolella ja hänen vaimonsa keittiössä, mikä luo kodikkaan tunnelman. Ravintola onkin keskittynyt kotiruokameininkiin. Annokset ovat reiluja ja täältä löydät takuuvarmasti juuri niitä perinteisiä, espanjalaisia tapaksia aivan kaupungin sydämestä.

4.      Tragatá http://tragata.com/

Nueva 4, Ronda

Jos haluat nauttia ns. Signature-tapaksia, joilla on kuitenkin perinteiset juuret, kannattaa suunnata Rondan Tragatáan. Keittiömestari Benito Gómez luo keittiössä huikeita miniatyyriannoksia, jotka yllättävät innovatiivisuudellaan. Ehkä yksi parhaista tapas-ravintoloista koko Malagan alueella.

5.      Bodegón Pajarete http://bodegonpajarete.com/

Extremadura 10, Arroyo de la Miel

Perinteinen ja suoraviivainen keittiö, ystävällinen tunnelma ja viinikellarimainen sisustus. Suosituimpia annoksia ovat mm. itse tehdyt kroketit, makkarat ja ”pintarroja” keitto. Kala ja liha-annokset ovat myös erinomaisia.

Tiesitkö muuten, että perinteisesti tapakset nautitaan seisten? Tapasten ympärille on syntynyt myös erilaisia tapahtumia, kuten Tapas Routes, jotka ovat hauska tapa sukeltaa espanjalaisen keittiön maailmaan!

Lue myös