d-md-none
Siirry pääsisältöön

Taiteen ja makujen liitto järvimaisemassa

Mänttä-Vilppulassa sijaitsevan Ravintola Göstan ravintoloitsija Henry Tikkanen kertoo yhteistyöstä Sechachius-museoiden kanssa.

– Huomioimme ravintolassamme  aina sen, mitä museossa on kulloinkin esillä.  Tarjoamme vieraille kokonaiselämyksen.  

Serlachius museo, Gösta. Kuva Olli Huttunen.

Museossa ihastellaan klassikkoteoksia. Mukana on muun muassa Akseli Gallen-Kallelan ja Helene Schjerfbeckin teoksia. Klassikkoja löytyy myös ravintolan listalta.

– Syksyllä museossa on Italia-teemainen näyttely, se näkyy myös ravintolan annissa. Ei niin, että meistä tulisi italialainen ravintola, vaan niin, että sama tunnelma, jonka koet näyttelyssä ja kartanon puutarhassa, jatkuu ruokailun äärellä, kuvaa Tikkanen.

Ravintolassa ammennetaan myös ympäristöstä. Ei vain kauniista järvi- ja metsäluonnossa, vaan myös Joenniemen alueen historiasta. Serlachius-museoiden kehitysjohtaja Päivi Viherkoski pohtii ympäristöllä olevan oma tärkeä roolinsa kokemisessa.

– Kun astut ulos museosta tai ravintolasta hälyisessä kaupungissa, kokemus jää nopeasti taakse. Meillä on mahdollisuus pysähtyä.

Vaikka museossa on aina esillä klassikkoja, vieraat altistetaan myös jollekin uudelle.

– Haluamme, että meillä ajatukset virkistyvät, sanoo Viherkoski. 

Tikkasella on selkä näkemys siitä, mitä laatu on.

– Pidämme huolta, että asiakas on aina tyytyväinen riipumatta siitä, nauttiiko hän kahvin ja palan lähitilan mansikoista tehtyä mansikkakakkua vai kolme ruokalajia viineineen.

Verkkosivuilla myydään ravintola-museo-paketteja sekä lippuja elokuun lopussa järjestettävälle Mänttä food festivalille.

Kansikuva Antti Hallakorpi

Lue myös