d-md-none
Siirry pääsisältöön

Svenska Klubben -ravintolassa tuntuu kuin aika pysähtyisi

Yksityiskodiksi 1900-luvun alussa rakennettu historiallinen rakennus on täydellinen kohde lähimatkailuun. Sen kiehtovaan tarinaan voi uppoutua tunneiksi. Insinööri Ossian Donner rakennutti kodin skotlantilaiselle vaimolleen ja kahdelle lapselleen Kruununhakaan, ja niinpä sen tunnelmaa luomaan tuotiin osa esineistä ja sisustuksen yksityiskohdista suoraan Skotlannista. Jokainen huone on erilainen.

Perheen muuttaessa Englantiin, Svenska Klubben -yhdistys osti rakennuksen, jonka arvioi soveltuvan mainiosti omaan toimintaansa. Rakennuksessa toimiva Svenska Klubben -ravintola mukautuu kaikenlaisiin tilaisuuksiin erikokoisia kabinetteja ja saleja yhdistämällä. Yhdistys omistaa tilat edelleen ja kokoontuu keskiviikkoisin 3:n kerroksen klubikerroksessa.

Drinkeille komeaan aulabaariin

Drinkkien nauttiminen on elämys punaisilla samettituoleilla sisustetussa aulassa. Viikonlopun vieton voi aloittaa jännittävässä ympäristössä. Ulkomaailman äänet eivät kantaudu edes ensimmäisen kerroksen aulaan, jonka valo siivilöityy salaperäisesti lyijylasi-ikkunoiden läpi.

Ensimmäisessä kerroksessa asiakkaita palvelee iltaisin myös à la carte -ravintola ilman ajanvarausta keskiviikosta lauantaihin. Kahdessa persoonallisessa huoneessa aulan molemmin puolin voi nauttia skandinaavista ruokaa ranskalaisella vivahteella seurueen koosta riippumatta. 

ravintola

À la carte -ravintolaan ja terassille ilman ajanvarausta 

Kaikille avoinna oleva à la carte -ravintola siirtyy kesää kohti enemmän terassitarjoiluun ravintolan edessä. Sisätilat ovat avoinna perjantai- ja lauantai-iltaisin. Merellisen vehreä Krunan Terde Liisanpuistikossa tarjoilee iltaisin ravintolan kaikkia annoksia ja juomia keskiviikosta lauantaihin. 

Ravintolan kabinetteja voi varata sopimuksen mukaan milloin tahansa. Kaikenlaiset kokontumiset ovat mahdollisia pienistä perhejuhlista, luokkakokouksiin ja suuriin yritystilaisuuksiin. Jokaiseen huoneeseen on saatavilla valkokangas.

Rapujuhlia kabineteissa

Näyttävät rapujuhlat voi vaivattomasti järjestää eri kokoisissa kabineteissa, johon on tilattavissa muiden juomien lisäksi talon omaa snapsia. 

– Eräs apteekkari Paraisilta valmistaa salaisen reseptin mukaan “Janssonsk snaps” -nimistä juomaa, jota ravintolassa leikkisästi kutsutaan lääkkeeksi, kertoo ravintolapäällikkö Maria Nastamo Perez.  

Svenska Klubben -ravintolan viehätystä voi yrittää kuvailla erilaisin sanoin, mutta tämä paikka täytyy itse kokea! 

Teksti: Pinja Palmunen

www.svenskaklubben-helsinki.fi

Lue myös