Siirry pääsisältöön

Suomalaisten suosikki Tallinnassa uudisti ruokalistansa

Tallinnan Vapaudenaukion liepeillä sijaitseva OlyBet Bar & Grill -ravintola on mitä mainioin ruoka- tai juomapaikka kesäreissulla Tallinnassa piipahtaville tai viipyville. 

Ravintola on avoinna vuoden jokaisena päivä, joten hyvän ruoan ja juomien äärelle pääsee Tallinnassa myös juhannuksen pyhinä. 

Ravintolan omistavan Olympic Entertainment Groupin myynti- ja markkinointipäällikkö Marko Arpiainen kuvaa paikkaa uuden ajan sporttibaariksi. Ravintolan taustalta löytyy useita viihde-elämän todellisia konkareita. 

Noin puoli vuotta sitten avatusta ravintolasta oli tarkoitus luoda kaikille sopiva, rennon viihtyisä, hyvän mielen ja ruoan ravintola. Tavoitteessa on asiakkaiden palautteen ja ravintolan suosion perusteella onnistuttu. 

sport

Sporttibaari fine dining twistillä

Yksi OlyBet Bar & Grill -ravintolan hiteistä on kohtuuhintainen lounas. Lounaan hinta on 5-7 euroa. 

– Uskon lounaamme olevan yksi Tallinnan Vanhankaupungin edullisimmista, Arpiainen sanoo.  

Lounas on Arpiaisen mukaan rakennettu niin, että se sopii yhtä lailla Tallinnassa työskenteleville toimistotyöntekijöille kuin Vanhassakaupungissa käyville turisteillekin.

Kesän kunniaksi OlyBet Bar & Grill -ravintolan ruokalista on uudistettu. Uudistuminen tarkoittaa jaettaviin annoksiin keskittymistä ja entistäkin runsaampaa tarjontaa kasvisruokailijoille. 

– Jaettavia komboannoksia on kaksi. Liharuoan ystäville suunnattu wingsejä, nachoja ja ribsejä sisältävä annos sekä seafood-kombo. 

Kasvisruoka-annoksista Arpiainen mainitsee muun muassa beyond meat burgerin. 

– Lisäsimme kasvisruoka-annoksia ennen kuin asiakkaat ovat niitä  pyytäneet. Haluamme silläkin ratkaisulla osoittaa, että olemme tosissamme luomassa erilaista sporttiravintolaa. 

Listalla toki säilyvät asiakkaiden suosikkiannokset, kuten myyntilistan ykkösenä komeileva juustohampurilainen sekä niin ikään paljon ystäviä kerännyt lohiannos. Lapsille on oma menunsa. 

Ruokalistan uudistamisen lähtökohtana oli myös se, että jatkossa aiotaan käyttää entistäkin enemmän Tallinnasta katsoen kotimaisia eli virolaisia raaka-aineita. 

– OlyBet Bar & Grill on rento paikka, mutta haluamme, että annoksissa on fine dining twistiä, Arpiainen kuvaa. 

Arpiainen korostaa, että kyseessä ole yhden rajatun asiakaskunnan paikka. 

– Olemme pyrkineet mahdollisimman hyvin ottamaan kaikki ryhmät huomioon. Suomalaiset matkailijat huomioidaan muun muassa siinä, että olemme palkanneet ja tulemme palkkaamaan lisää suomenkielistä henkilökuntaa. Ruokalista on myös suomeksi.  

Drinkkimenu Olybet-vivahteella

Uudenlaisen sporttiravintolan luonteeseen kuuluu myös se, että juomalistalta löytyy paljon alkoholittomia vaihtoehtoja. On alkoholitonta olutta, kuohuvaa ja tietenkin myös drinkkejä. 

Myös alkoholijuomien lista on pitkä ja monipuolinen. Osa asiakkaista piipahtaa drinkillä tai oluella. OlyBet Bar & Grillin listalta löytyy myös useita pienten panimoiden oluita. 

– Asiakkaiden toiveiden mukaisesti lonkeroa saa nyt myös hanasta. 

Ravintolassa on samppanjacorneri, joka on ollut muun muassa hemmottelu- ja polttaripäivää Tallinnassa viettävien seurueiden suosiossa. 

OlyBet Bar & Grill saama positiivinen palaute ja asiakasmäärät ovat yllättäneet Arpiaisen. Hän kannustaa asiakkaita varaamaan pöydän jo etukäteen. 

Suosion yhtenä syynä on varmasti ravintolan sijainti keskellä Tallinnan Vanhankaupungin historiallista miljöötä.  

– Olemme Tallinnan Vapaudenaukion kupeessa eli keskellä kaikkea sitä, mitä Tallinnaan yleensä tullaan kokemaan ja näkemään. Ruokapaikkaa ei tarvitse lähteä erikseen etsimään.

Kesäaikaan ympäristö nousee tavallistakin suurempaan merkitykseen, sillä ruokaa ja juomaa voi nauttia myös terassilla. 

OlyBet Bar & Grill on erilainen sporttibaari, mutta ei sovi unohtaa sen tarjoavan mitä parhaimman ympäristön urheilun seuraamiseen. Isolta screeniltä voi tulla katsomaan kauden mukaista urheilua: jalkapalloa, yleisurheilua, formulaa tai vaikkapa NBA:n ja NHL:n matseja. 

OlyBet Bar & Grill sijaitsee Tallinnan Vapaudenaukion kupeessa, osoitteessa Harju 6.

www.olybetbarandgrill.ee

Lue myös