Siirry pääsisältöön

Suomen tunnelmallisin ravintola

Pääkuva: Kuvituskuva

1. Meripaviljonki

Kuva: Meripaviljonki.

Ravintola Meripaviljonki on Helsingin Eläintarhanlahdella kelluva ja esteetön kala- ja äyriäisravintola. Ruokalistalla on aina vaihtuvia kala-annoksia ja ympärivuoden on saatavilla myös tuoretta hummeria.

Kesäaikaan Meripaviljongin terassilla on pöytiintarjoilu sekä ruokien että juomien nautiskelijoille ja ravintolaan voi saapua myös omalla veneellä ravintolan kyljessä olevaan laituriin. Meripaviljonki on Suomen ensimmäinen julkinen kelluva rakennus.

Säästöpankinranta 3, Helsinki

2. Ravintola Kaskis

Ravintola Kaskis avattiin Turun Kaskenkadulle vuonna 2014. Jo muutamassa vuodessa Kaskis ansaitsi paikkansa Suomen arvostetuimpien ruokaravintoloiden joukossa. Kesällä 2020 Kaskis siirtyi uudelle tasolle, kun Kaski2 näki päivänvalon. Tila remontoitiin uusiksi ja ravintola sai kokonaisvaltaisen kasvojenkohotuksen. 

Kaskiksen menu on käsityötä ja vaihtelee sesongin mukaisesti. Ravintola suosii lähituottajia ja kotimaisia raaka-aineita, kun ne ovat sesongissa ja parhaimmillaan.

Kaskenkatu 6 a, Turku

3. Wino

Wino on ravintola ja alkuviinibaari Karhupuiston kupeessa, keskellä Kalliota. Winossa rento ja konstailematon asenne kulkevat käsi kädessä ainutlaatuisen viinivalikoiman sekä herkullisen bistroruoan kanssa.

Fleminginkatu 11, Helsinki

4. Rafael’s Steakhouse & Bistro

Tyylikkään rento ja lämminhenkinen seurustelu- ja ruokaravintola Rafael’s Steakhouse & Bistrosta ei tunnelmaa jää puuttumaan. Ravintola sijaitsee Runebergin puiston laidalla ja Porvoon torin vieressä. Rafael’s on paikallinen perheyritys vuodesta 2009.

Piispankatu 28, Porvoo

5. Musta Lammas

Tarjoamme unohtumattomia elämyksiä – eli ihan vain taukoja tavallisesta. Tavoitteenamme on, että vieraamme saavat astua arjen ulkopuolelle ja unohtua hetkeksi holvikellarin ajattomaan tunnelmaan. Ruoka- ja juomatuotteemme ovat vahvasti sesongin mukaisia ja lähituottajien antimia esiin nostavia. Persoonallinen palvelu pehmentää tunnelmaa vanhassa olutkellarissamme.

Satamakatu 4, Kuopio

6. Kappeli

Kappeli huokuu historiaa ja tunnelmaa! Kappeli nousi keskelle Esplanadia, keskelle Helsinkiä 1867. Se oli paikka, jossa käytiin ja paikka, jossa kohdattiin – ja sellaisena se on pysynyt. Kappeli näki suomalaisen taiteen synnyn. Jälkiä siitä on vieläkin Kappelin seinillä. Tänä päivänä Kappeli on monipuolinen ravintolakokonaisuus, johon kuuluu baari, kahvila, ravintola, kellarin juhlatilat ja terassi.

Eteläesplanadi 1, Helsinki

7. Heinätori

Tampereella sijaitseva Heinätori on valkoisten pöytäliinojen paikka, perinneruokaravintola, jossa ei konstailla eikä kikkailla. Historia on ravintolassa läsnä, sillä Heinätorin rakennus on toiminut samalla paikalla olki- ja heinäkaupassa vaakahuoneena ja se näkyy seinillä vanhojen kuvien muodossa.

Pyynikintori 5, Tampere

8. Ravintola Filipof

Kuva: Ravintola Filipof.

Raikas ja tunnelmaltaan välitön kortteliravintola Filipof tarjoaa mieleenpainuvia illallisia, maistuvia lounaita ja elämäniloa hyvän ruoan äärellä! Viihtyisässä ja tyylikkäässä ravintolassa Joensuussa kelpaa maistella bistro-tyyppistä ruokaa sekä herkullisia juomia ja nauttia hyvästä seurasta.

Torikatu 10, Joensuu

9. Ravintola Näsinneula

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere.

Ravintola Näsinneula tarjoaa asiakkailleen unohtumattoman ravintolaelämyksen arjen yläpuolella. Pyörivä ravintolasali tarjoilee upean, ruokailun mittaan muuttuvan maiseman Tampereen kattojen yllä, ja keittiön loihtimat annokset kohottavat tunnelmaa entisestään. Tarjolla on niin houkuttelevia menukokonaisuuksia kuin à la carte -annoksiakin, ja myös kolmen ruokalajin lounasmenu. Näsinneulassa jokainen pöytä on ravintolan paras pöytä.

Särkänniemi, Laiturikatu 1, Tampere

10. Ravintola Telakka

Talkootyönä vanhasta viljamakasiinista kulttuuritaloksi ja monipuoliseksi ravintolaksi synnytetty Ravintola Telakka on nähtävyys itsessään. Kierrätysmateriaaleista rakennetut tilat henkivät Tampereen historiaa ja vuosien varrella ravintola on säilyttänyt tinkimättömästi tyylinsä ja onkin ollut klassikko jo syntyessään. 

Tullikamarin aukio 3, Tampere

Lue myös