Siirry pääsisältöön

Suomen paras viinibaari

Pääkuva: kuvituskuva Adobe Stock.

1. Viinille

Kuva: Viinille.

Ravintola Viinille on vanhin, puhtaasti viineihin keskittyvä ravintola Turun keskustassa. Meille voit tulla yksin tai seurueessa nauttimaan kattavasta viinilistasta ja laadukkaista viineistä. Tarjoamme viinejä perinteisistä rypäleistä hieman erikoisempiin. Viinin oheen voit valita laadukkaita ja herkullisia juustoja sekä tapaksia. 

Humalistonkatu 6, Turku

2. Apotek

apotek viinibaari
Kuva: Apotek.

Alkuperäistä suojellun jugendapteekin sisustusta kunnioittavan remontin jälkeen syntyi tunnelmallinen & tyylikäs viinibaari – Apotek.

Apotekin kattavasta viinivalikoimasta löytyy varmasti mieleinen vaihtoehto sekä laseittain että pulloittain. Painotus on pitkälti käsityönä tehtyihin perheomisteisten tilojen laatuviineissä, joissa maistuu alkuperä, rypäle ja terve kasvuympäristö.

Keittiö tarjoaa sesongin raaka-aineista rakennettujen vaihtuvien pikkuannosten lisäksi viinin kanssa maistuvaa naposteltavaa; huolella valittuja juustoja, leikkeleitä & pateita. Voit tilata pieniä annoksia pitkin iltaa istuskelun lomassa hetken mielijohteesta tai halutessasi koota niistä suuremmankin illallisen.

Tervetuloa ihailemaan Apotekin ainutlaatuista miljöötä ja nauttimaan viinistä sekä keittiön antimista!

Lapinlahdenkatu 1, Helsinki

3. Bricco

Bricco
Kuva: Bricco.

Helsingin vilkkaimmalle baarikadulle maaliskuussa 2020 avattu Bricco Kalevankatu on ihastuttava paikka esimerkiksi romanttisille treffeille, rennoille after workeille tai kaveriporukalla viinitastingiin. Briccon ainutlaatuisen tunnelman takuuna toimii piano, joka soi välillä ammattilaisten ja välillä asiakkaiden toimesta. Parhaimpina iltoina saatat päästä todistamaan yhteislaulun säestämää hauskanpitoa.

Viihdyt Briccossa takuuvarmasti, tiedät viineistä sitten paljon, vähän tai et mitään. Menumme on suunniteltu niin, että sinä voit vain nauttia matkasta Italia-fiilikseen, kuulla tarinoita viineistä ja maistella tarkoin suunniteltuja herkullisia maistelulautasia.

Briccosta löytyy myös laaja valikoima spritz-coctaileja ja moctaileja, joissa käytetään itsetehtyjä siirappeja. Ei siis hätää, vaikka et viinin tai oluen ystävä olisikaan. Meillä kaikki tuntee olevansa kotonaan!

Kalevankatu 4, Helsinki
Annankatu 22, Helsinki
Matkustajasatama, Lahti

4. Vinho

Vinho
Kuva: Vinho.

Rento ja kiva viinibaarimme pitää huolta, naurattaa ja varmistaa, että lasit ovat aina täynnä. Pienet suolaiset herkut yhdessä oikein valitun viinin kanssa vievät hurmokseen ja intohimomme viiniin näkyy ja maistuu.

Listaltamme löytyy yli 100 viiniä laseittain ja parhaiten niihin pääsee tutustumaan maistelupaketin muodossa, jolloin sommelierimme valitsee sinulle sopivimmat viinit toiveidesi mukaan! 

Tule kohottamaan malja kanssamme yksin tai seurassa ja tutustumaan meihin ja viineihimme. Jaetaan onnen tunteet, maistellaan erinomaisia viinejä ja nautitaan hyvästä seurasta. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Kuninkaankartanonkatu 8, Turku

5. Champagne bar Santé

Tampereen Champagne bar Santéssa on 40 asiakaspaikkaa sekä viihtyisä ulkoterassi. Tuotevalikoimassa keskitytään samppanjoihin, joita on vaihtuva valikoima lasi- ja pullomyynnissä. Valikoimassa on myös kuohuviinejä sekä puna- ja valkoviinejä ympäri maailmaa. Kellarilistalta löytyy upeita herkkuja vaativampaankin makuun. Valikoimassa lisäksi terriinejä, erilaisia juustoja ja leikkeleitä. 

Hatanpään valtatie 2, Tampere

6. Wolkoff

Wolkoff
Kuva: Wolkoff.

Wolkoff ravintola, viini & olutkellari sijaitsevat Lappeenrannan sydämessä. Wolkoff tarjoaa laadukasta ruokaa & juomaa viihtyisässä ympäristössä.

Olemme ylpeitä siitä, että saamme palvella sinua jo toisessa sukupolvessa. Ravintoloitsijat Karo Sintonen ja Sirja Ojala muun henkilökunnan kera tekevät kaikkensa, että viihdyt meillä ja voit viedä sydämessäsi mukana palan Wolkoffia.

Kesäisin puutarhamainen sisäpiha vie sinut pois kaupungin hälinästä ja voit nauttia rauhallisesta viinihetkestä.

Wolkoff Ravintola – Kauppakatu 26, Lappeenranta
Wolkoff Viini & Olutkellari – Ainonkatu 5, Lappeenranta

7. Grape  Wine Bar / Tasting Room

Grape Wine Bar
Kuva: Grape Winebar.

Grape Wine Barin tarina lähti lennokkaasti liikkeelle Uudenmaankadulta löytyneestä liiketilasta, jota käytiin tutkimassa ja todettiin, että sopivampaa saa hakea. Ajatuksia viinibaarista oli heitelty omistajien kesken aikaisemminkin, ja nyt nämä palaset loksahtivat paikalleen. Tämä sama mutkaton heittäytyminen toistuu kaikessa tekemisessämme, ja on kantava voimamme viinibaarin luotsaamisessa.

Meillä on selkeä tavoite: Helsingin paras viinibaari. Meille se tarkoittaa rentoa ja hyvää fiilistä, jossa vieraamme tuntevat olonsa kotoisaksi, huikeita viinejä ja maistuvaa ruokaa.

Lasissa: Viinilistaltamme löytyy viinejä, joita itsekin haluaisimme nautiskella, ja joiden uskomme ilahduttavan myös vieraitamme. Olipa sitten kyse klassisesta tai huikentelevaisesta viinistä, tärkeimpänä yhdistävänä tekijänä on nautittavuus. Laseittain saatavilla olevat viinit vaihtuvat tiuhaan tahtiin, joten uutta kokeiltavaa löytyy vaikka joka kerralle.

Lautasella: Lautasella meillä on tarjolla klassista baarisafkaa, jossa ei turhia kikkailla. Kaiken ydin on laadukkaissa raaka-aineissa. Lista elää jatkuvasti, mutta tarjolla on aina takuulla herkullista naposteltavaa viinilasin kylkeen.

Tasting roomissa: Grape Tasting Room ”kolmen oven päässä” baariltamme on oivallinen jatke Grape Wine Barille yksityisenä tapahtumatilana. Tasting Room toimii nimensä mukaisesti viinitastingtilanamme ja tarjoaa mahdollisuuden monipuolisiin illanviettoihin. 

Uudenmaankatu 13, Helsinki

8. La Taperia

LaTaperia
Kuva: La Taperia.

La Tapería on rento ja kotoisa viinibaari, jossa asiakas voi nauttia laajasta valikoimasta espanjalaisia viinejä ja herkullisia oliiveja, juustoja ja leikkeleitä. Myymälän puolelta löytyy Suomen laajin valikoima espanjalaisia herkkuja kotiin vietäväksi.

Uudenmaankatu 7, Helsinki

9. Vintero

Intohimosta syntynyt moderni kortteliravinteli Vantaan Tikkurilassa! Konseptimme on yksinkertainen. Kausien parhaat raaka-aineet keittokomerosta lautaselle ja sekoitus klassikoita sekä mielenkiintoisia poimintoja vanhan maailman viineistä laseihin. 

Viinilistaltamme löydät niin tutut ja turvalliset laatuviinit, kuin myös kokeilunhaluun hieman erikoisemmat natuviinit. Viinilistamme päivittyy jatkuvasti, kun löydämme uusia kivoja viinejä, joten pistäydythän vilkaisemassa sitä paikan päällä lasillisen parissa.

Kielotie 15 E, Vantaa

10. Figaro

Ravintola Figaro sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa vanhassa idyllisessä kivitalossa. Ruokalistalta löytyy paljon kansainvälisiä makuyhdistelmiä laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. 

Ravintolan naapurissa sijaitseva Figaro Bar listalta löytyvät laadukkaat cocktailit ja laaja olutvalikoima, alkoholittomia vaihtoehtoja unohtamatta. Viininystäviä hemmotellaan jatkossakin Figaron viiniasiantuntijan valitsemilla viineillä. 

Asemakatu 2/4, Jyväskylä


Vuoden 2022 äänestystulos:

  1. Vin-Vin, Helsinki
  2. Figaro, Jyväskylä
  3. Villit ja Viinit, Tampere 
  4. Nooran Viinibaari, Hämeenlinna
  5. Deli 1909 & Wine Bar, Tampere
  6. Olut- ja viinihuone Norden, Lohja
  7. Tintå, Turku 
  8. Viinibaari Vox, Oulu
  9. Viinille, Turku
  10. Grape Wine Bar & Tasting Room, Helsinki

Lue myös