d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen paras thaimaalainen ravintola

Päivitetty 15.2.2024

1. Faasai

Ravintola Faasai on aitoa thaimaalaista perinneruokaa, joka on tehty rakkaudella ja intohimolla sukupolvelta toiselle. Perinteinen Faasain thaimaalainen lounasbuffet sisältää reilun salaattipöydän, maistuvan keiton, sekä ennen kaikkea herkullisen ja runsaan buffetpöydän, josta löytyy maukkaiden lihojen lisäksi myös maittavia kasvisvaihtoehtoja. Jälkiruoaksi voi nauttia kahvin tai teen pikkumakeisten kanssa.

Faasaista voi myös tilata herkullisen ja eksoottisen pitopalvelun yrityksen juhliin tai erilaisiin tapahtumiin. Thaimaalainen perinneruoka maistuu tilaisuudessa kuin tilaisuudessa.

Koskikatu 7, Tampere

2. Thai Thai

Ravintola Thai Thai tarjoilee perinteistä thaimaalaista ruokaa Helsingissä. Thai Thain laajan lounasbuffetin pääsee nauttimaan 12 € hintaan. À la carte -listalta löytyy perinteisiä thaimaalaisia alkuruokia, kasvis- ja liharuokia sekä kala- ja merenelävä-annoksia. Erikoisuutena ravintolan listalla on viiden ruokalajin päivällinen kahdelle henkilölle (yht. 55 €) tai kolmelle henkilölle (yht. 88 €) tai seitsemän ruokalajin päivällinen 4-10 henkilölle (32 € hlö).

Ravintolalla on myös oma Thai Thai Food Truck, joka vaihtaa sijaintia viikonpäivän mukaan Helsingissä.

Vilppulantie 2, Helsinki Varaa pöytä

3. Thai & Laos

Thai & Laos tarjoaa suussa sulavia Thaimaan ja Laosin keittiöiden erikoisuuksia kahdessa ravintolassa Tampereella. Molemmissa ravintoloissa on yhtenäiset menut ja molemmissa ravintoloissa voit nauttia lounaan seisovasta pöydästä joka päivä, myös viikonloppuisin. Jos haluat tutustua ruokalistan herkullisiin annoksiin on tarjolla alkuruokia, paistettua riisiä tai nuudeleita, kalaa ja äyriäisiä sekä liha- ja kasvisvaihtoehtoja.

Näsilinnankatu 23, Tampere Varaa pöytä | Suvantokatu 7-9, Tampere Varaa pöytä

4. Raan Khao Gaeng

Thaimaan loputtomat ja vilkkaat kadut ovat täynnä eloisia ruokatoreja, joissa ihmiset syövät herkullista ja edullista ruokaa lähes kaikkina vuorokauden aikoina. Raan Khao Gaeng tuo tämän autenttisen streetfood-kokemuksen suoraan Helsingin keskustaan, Kampin Kauppakeskukseen. 

Tule tutustumaan perinteisiin, maailmalla tunnetuksi tulleisiin thairuokiin! Ota annos mukaan tai tule ravintolaan lounaalle tai illalliselle. Löydät monipuolisesta menusta myös kasvis- ja vegaanivaihtoehdot.

Kauppakeskus Kamppi: Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

5. Phuket Thai

Tuoreista raaka-aineista tehdyt, alkuperäisillä thaimaalaisilla resepteillä valmistetut ruuat odottavat sinua ravintola Phuket Thaissa. Ruoat valmistetaan rakkaudella ja korkeimpien mahdollisten laatustandardien mukaan.

Lounas tarjoillaan arkisin hintaan 13,90 € ja à la carte -lista on monipuolinen, josta löytyy erilaisia alkuruokia, salaatteja, keittoja, liha- ja kasvisruokia sekä jättikatkarapu-annoksia. Janon yllättäessä löydät ravintolasta niin thaimaalaiset kuin suomalaisetkin juomat aina virvoitusjuomista thaimaalaisiin oluisiin.

Kaskiahontie 1, Oulu

6. Thai Golden Chang

Kuva: Thai Golden Chang.

Thairavintolalla on pitkät perinteet tamperelaisessa ruokakulttuurissa. 1990-luvulla perustettu ravintola jatkaa uudella ilmeellä ja perinteisellä herkullisella thairuoalla. Thai Golden Changista löydät arkisin runsasvalikoimaisen ja todella maittavan buffetlounaan, josta voit valita erilaisia ja erimausteisia Thaimaan herkkuja edulliseen hintaan arkisin klo 11 – 15.

Iltaisin voit tulla nautiskelemaan á la carte -listan maittavista ruoista viihtyisään ravintolaan tai tilata Take Away -annoksen puhelimitse ja noutaa sen ravintolasta. Löydät ravintolan myös Wolt ja Foodora -kotiinkuljetuspalveluista. Myös yksityistilaisuudet onnistuvat ravintolassa sekä catering.

Tervetuloa nauttimaan thaimaalaisesta vieraanvaraisuudesta!

Hämeenkatu 29, Tampere

7. Bangkok 9

Bangkok 9 tarjoaa tuoreita ja aitoja thaimaalaisia katuruokia ja ravintola-annoksia fusion tyylillä, täynnä makuja. Ravintola käyttää vain tuoreita elintarvikkeita, vihanneksia ja aitoja thaimaalaisia yrttejä ja mausteita. Niin yksinkertaista ja niin hyvää, aivan kuin olisi Bangkokissa!

Bangkok 9 -ravintolat sijaitsevat Helsingissä Citycenterin ja Mall of Triplan Kauppakeskuksissa sekä Espoossa Iso Omenassa.

Citycenter 2. krs: Kaivokatu 8, Helsinki Varaa pöytä
Mall of Tripla 3. krs: Fredikanterassi 1, Helsinki Varaa pöytä
Iso Omena 1. krs: Piispansilta 11, Espoo Varaa pöytä

8. Ravintola Maneerat

Maneerat tarjoaa thaimaalaisen ruoan ystäville nautinnollisia lounashetkiä. Ravintola sijaitsee Käsityöläiskadulla Turun keskustassa kivenheiton päässä Turun kauppatorilta. Tule maistamaan tuoreista raaka-aineista valmistettuja annoksia ja ihastu! 

Lounas tarjoillaan arkisin klo 11-14 hintaan 12,50 € ja menulta löytyy erilaisia thaimaalaisia alkuruokia, pääruokia, keittoja, wokkeja jälkiruokia.

Käsityöläiskatu 1, Turku

9. Thai Kitchen

Thai Kitchen on vuonna 2019 Turkuun perustettu thai-ravintola. Ravintolan omistaa syntyperäinen thaimaalainen Panawan ”Lekki” Saisorn. Hänen ruoanlaittotaitonsa on peritty omalta äidiltä ja myöhemmin kokkaustaitoja on hiottu Thaimaan kokkikoulussa. Myös Suomessa taitoja on harjaannutettu Naantalin Thai Garden ravintolassa yli kymmenen vuoden ajan.

Vankka kokemus takaa maistuvan aterian erinomaisilla raaka-aineilla. Käytämme luovuuttamme sesongin mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kasvikset saattavat vaihdella vuoden mittaan ja tarjoilemme ruokamme lähes poikkeuksetta tuoreilla raaka-aineilla. Ruokamme valmistetaan autenttisella thaityylillä. Ruokien tulisuus on säädetty suomalaiseen makuun sopivaksi, mutta kokeneemmat tulisen ruoan ystävät voivat tilata ruuat thaimaalaisella tulisuusasteikolla. Listamme annoksia voit löytää ympäri Thaimaata pienistä katukojuista aina hienoimpiin ravintoloihin asti. Tule nauttimaan thaimaalaisen keittiön parhaita antimia.

Uudenmaankatu 16, Turku

10. Krung Thep Thai Bistro

Thairavintola Krung Thep Thai Bistro tarjoilee raikkaita Thaimaan makuja Helsingin Kalasatamassa ja Arabiassa. Tyylikäs ja viihtyisä ravintola palvelee maistuvin, päivittäin vaihtuvin lounain, ja monipuolinen à la carte -lista täyttää illallisasiakkaiden toiveet. Ravintola valmistaa sekä perinteisiä thaimaalaisia street food -annoksia että eksoottisempia, autenttista thairuokakulttuuria kunnioittavia annoksia. Krung Thep Thai Bistro kutsuu thairuoan ystävän herkulliselle lounaalle tai illalliselle!

Arabia: Hämeentie 153, Helsinki Varaa pöytä
Kalasatama: Capellanranta 4, Helsinki Varaa pöytä

. . .

Vuoden 2022 äänestystulos:

  1. Bangkok 9, Helsinki + Espoo
  2. The Other One Thai Kitchen, Helsinki
  3. Thai & Laos, Tampere
  4. Lemon Grass, Helsinki
  5. Thai Orchid Villa, Helsinki
  6. Maneerat, Turku
  7. Tamarin, Helsinki + Jyväskylä
  8. Thai in Town, Turku
  9. Tom Yum Thai, Vaasa
  10. Faasai, Tampere

Lue myös