Siirry pääsisältöön

Suomen paras pizza

Kysyimme lukijoiltamme mistä ravintolasta saa Suomen parasta pizzaa. Katso alta äänestetty TOP 10-listaus!

1. Pizzeria Napoli

Kuva: Pizzeria Napoli.

Kyttälässä jo vuodesta 1978 Tamperelaisia palvellut perinteikäs Pizzeria Napoli yhdistelee listassaan perinteisiä italialaisia makuja sekä moderneja raaka-aineita. Ripeä lounaspaikka muuttuu iltapäivän kuluessa tunnelmalliseksi ja viihtyisäksi illallisravintolaksi laajalla viinivalikoimalla. 

Pitkä ammattitaito, loistava palvelu sekä lämminhenkinen tunnelma varmistavat onnistuneen illallisen Tampereen ydinkeskustassa.

Napoli on lähempänä kuin luuletkaan.

Aleksanterinkatu 31, 33100 Tampere

2. Pizzeria 450°C

Kuva: Pizzeria 450°C.

Palkittu Pizzeria 450°C tarjoilee aitoa napolilaista pizzaa Turussa. Turun Kauppahallissa sijaitseva pieni ravintola on täynnä suuria makuja. 

Margherita, Caprese, Diavola… Pizzavalikoimassa on sekä pysyviä klassikkoja että vaihtuvia kausimakuja laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. Täytteet valikoidaan tarkasti: saat perinteisen tomaattikastikepohjaisen pizzan lisäksi pizze bianche eli vaaleita, juustopohjaisia pizzoja.

Turun Kauppahalli, Eerikinkatu 16, 20100 Turku

3. Pizzeria Luca

Pizzeria Lucassa valmistetaan aitoja napolilaistyylisiä pizzoja huippulaatuisista raaka-aineista. Pizzeria Lucan pizzataikinan annetaan kohota 72 tuntia. Sitten pizza paistetaan nopeasti noin 400-asteisessa uunissa. Lopputulos: kuohkea, mutta rapea.

Vuonna 2018 Pizzeria Luca sai arvokkaan tunnustuksen Napolissa, kun Luca palkittiin Pohjois-Euroopan parhaana pizzeriana. Vuonna 2019 Kööpenhaminan Pizzeria Luca valittiin samassa kilpailussa Euroopan viiden parhaan pizzerian joukkoon.  

Lauttasaarentie 28, 00200 Helsinki

Frenckellin Aukio 4, 33210 Tampere

Gammel Strand 42, 1202 Kööpenhamina

4. Manala

Kuva: Ravintola Manala.

Legandaarinen ravintola Manala on palvellut Etu-töölössä jo vuodesta 1985. Monipuoliselta, suomalaisia ja kansainvälisiä klassikoita, sisältävältä ruokalistalta jokainen löytää taatusti oman suosikkinsa, eikä rehtien annosten jälkeen kotiin tarvitse poistua nälkäisenä. Pizzat kuuluvat Manalan kuuluisimpien ruoka-annosten joukkoon, eikä mikään ihme – näistä pizzoista ei makua ja kokoa puutu!

Dagmarinkatu 2, 00100 Helsinki

5. Juttutupa

Elämänmakuinen Juttutupa on Helsingin vanhimpia ravintoloita. Sen juuret ulottuvat aina vuoteen 1884 asti. Juttiksen oluttupamaisen lämmin tunnelma on samaan aikaan boheemi, perinteinen sekä henkii rentoa ja kiireetöntä menoa.

Juttutupa tarjoilee erilaisia pizzoja aina perinteisemmästä Americano -pizzasta, erikoisempiin kuten Jänkhä -pizzaan, josta löytyy Lapin makuja.

Säästöpankinranta 6, 00530 Helsinki

6. Kotipizza

Kotipizza on suomalainen ja Pohjoismaiden suurin pizzaketju. Kotipizzassa kaikki tähtää yhteen asiaan: herkulliseen makunautintoon. Herkullisuus lähtee raaka-aineista, joista jokainen on tarkkaan valittu. 

Yli 70 prosenttia ravintolan käyttämistä raaka-aineista ovat kotimaisia. Kotipizza sai ensimmäisenä pizzeriana käyttöönsä arvostetun MSC-sertifikaatin osoituksena siitä, ravintola käyttää ainoastaan MSC-merkittyjä kala- ja äyriäistuotteita.

Katso kaikki Kotipizza -ravintolat

7. Blocco

Viihtyisä miljöö, laadukas ja rento palvelu, erinomainen ruoka ja hyvä juoma kulkevat käsikädessä Kuopion keskustan korttelipizzeria Bloccossa. Ravintola tarjoilee artesaanipizzaa, jonka vankkana perustana on Bloccon oma pizzataikina, raikas tomaattikastike sekä kausiluonteiset tuoreet raaka-aineet ja maistuvat juustot. Ravintolan keittiön sydän, Pavesin järkälemäinen pizzauuni, antaa pizzoille lieskoillaan viimeisen silauksen ja niiden uniikin paahteisen maun.

Varaa pöytä

Puijonkatu 17, 70100 Kuopio

8.  Skiffer

Skiffer tarjoilee pizzojen serkkuja – liuskoja, joiden pohjat ovat tarkoituksellisen ohuita. Liki 400-asteisessa kiviarinauunissa liuska viivähtää vain hetken ja saa näin rapeat reunansa, muiden päällisten pysyessä mehukkaina.

Skiffer-ravintolat sijaitsevat Helsingissä Erottajalla, Viiskulmassa, Kalliossa, Töölössä sekä Liuskaluodolla Kaivopuiston edustalla. Lisäksi Hanko on saanut oman Skifferinsä Satamakadulle. Liuskaluodon ja Hangon Skifferit ovat avoinna purjehduskauden. Muut ympärivuotisesti.

Varaa pöytä

Katso kaikki Skiffer ravintolat

9. Classic Pizza Restaurant

Kuva: Classic Pizza Restaurant.

Classic Pizza Restaurant tarjoaa herkullisia premium-pizzoja sekä maailman parasta pientilasamppanjaa. Olemme perinteisiin luottava, jatkuvasti uudistuva pizzaravintola. 

Emme ole pelkkä pizzeria, vaan tarjoamme kokonaiselämyksen: Viihtyisän ympäristön, ystävällisen vastaanoton, tyylikkään tarjoilun ja herkullisen ruoka- ja juomaelämyksen. Lupauksemme on alusta asti olla se parempi pizzaravintola, johon asiakkaamme palaavat aina uudestaan syömään ja hengähtämään arjen keskellä!

Katso kaikki Classic Pizza Restaurant -ravintolat

10. Pizzeria Lila

Pizzeria Lila tarjoilee pizzoja ja hampurilaisia Oulussa. Ravintolan menu on todella laaja ja pelkkiä pizzoja löytyy 35 erilaista.

Koskelantie 66, 90520 Oulu

. . .

Vuoden 2022 äänestystulos:

  1. Pizzeria Sorrento, Kuopio
  2. Pizzeria Napoli, Tampere
  3. Capperi, Helsinki
  4. Via Tribunali, Helsinki 
  5. Pizzeria 450, Turku
  6. Classic Pizza Restaurant 
  7. Da Mario, Oulu
  8. Mamma Rosa, Helsinki
  9. Blocco, Kuopio
  10. Kotipizza

Lue myös