Siirry pääsisältöön

Suomen paras olutravintola

Pääkuva: Kuvituskuva.

1. Teerenpeli

Teerenpeli
Kuva: Teerenpeli.

Teerenpeli on syntynyt intohimosta viihtyisää ravintolakulttuuria ja laadukkaita panimo- ja tislaamotuotteita kohtaan. Teerenpelin toimintaa ohjaa paikallisuus, puhtaat lähiraaka-aineet, ainutlaatuinen osaaminen sekä vastuullinen ravintola-alan työ. Näistä aineksista valmistamme ja tarjoilemme nautinnollisia elämyksiä!

Katso kaikki Teerenpeli -ravintolat

2. Panimoravintola Koulu

olutravintola koulu
Kuva: Panimoravintola Koulu.

Historiallinen ravintolaksi muutettu koulutalomme sijaitsee Turun keskustassa. Olemme Suomen suurin panimoravintola ja valmistaneet laadukkaita oluita ja siidereitä jo 25 vuotta. Koulun Pubissa voit arkipäivisin seurata olutmestarimme työskentelyä olutsammioidemme ääressä. Hänen panemiaan tuotteita pääset maistamaan paikan päällä tai noutamalla olutta mukaan. 

Meiltä voit tilata myös olut- tai siideriaiheisen koulutuksen sekä maistelun, myös viineistä! Juomien kyytipojiksi tarjoamme maukkaita ruokia niin pieneen naposteluun kuin pitkän kaavan ruokailuun. Ruuasta ja laajasta valikoimasta juomia voit nauttia rennosti  Panimon Pubissa, Kirjastossa, tilauksesta yläkertamme tiloissa sekä kesäisin Pihallamme. 

Eerikinkatu 18, Turku

3. Plevna

plevna
Kuva: Plevna.

Perinteinen panimoravintola Plevna on Tamperelainen maamerkki kaupungin keskellä, Finlaysonin alueella. Tampereen ainoa aito panimoravintola on toiminut vuodesta 1994.  Vain kivenheitto Tampereen Keskustorilta ja pääset nauttimaan rennosta olutravintolatunnelmasta!

Historiallisella Finlaysonin tehdasalueella sijaitsevan Plevnan ravintolasali tuo mieleen keskieurooppalaiset olutkellarit ja -hallit. Ripeä, perinneasuihin sonnustautunut henkilökuntamme pitää huolen siitä, että palvelu pelaa. Valittavanasi on laaja valikoima panimomme tuotteita ja monipuolisen ruokalistamme herkut. Arkisin tarjolla myös lounasta.

Ravintolan uumenissa toimii Koskipanimo, joka on suomen toiseksi vanhin toiminnassa oleva pienpanimo. Panimon palkittuja tuotteita saat mukaasi Olutmyymälästämme, joka palvelee joka ilta klo 21 asti. Voit ostaa panimotuotteita myös verkkokaupastamme ja noutaa ne kätevästi Plevnasta. 

Juuri nyt Plevnassa valmistaudutaan viettämään jo 29. kerran Oktoberfestiä perinteisin menoin (15.9.-1.10.2023). Torvet soivat, olut virtaan ja herkut maistuvat! Juhlahumussa mukana myös perinteeksi muodostuneet panimohevoset, jotka kuljettavat juhlakansaa kaupungin keskustassa.

Itäinenkatu 8, Tampere

4. Salve

Salve
Kuva: Ravintola Salve.

Salven pöydissä ovat istuneet merenkulkijat ja ministerit, lehtimiehet, taiteilijat, turistit, stadin friidut ja kundit – köyhät ja rikkaat – ja heidän jokaisen tuopin jälki on osa Salven historiaa.

Hietalahdenranta 5 C, Helsinki

5. Vltava

Vltava on suurenmoinen tsekkiläinen ravintola Elielinaukiolla Helsingin Rautatieaseman kupeessa. Yli 100-vuotiaan jugendrakennuksen kolme erilaista ravintolakerrosta tarjoavat tunnelmallisen ympäristön tutustumisille, tapaamisille, seurustelulle ja hauskanpidolle maailman parhaiden oluiden parissa ja tšekkiläisten ruokien siivittämänä. 

Elielinaukio 2, Helsinki

6. Bierstube

Bierstube on vuonna 1971 perustettu olutravintola Kuopiossa, joka on palvellut samalla paikalla Kuopion keskustassa koko historiansa ajan. Saksalaishenkinen oluttupa Bierstube, kansankielellä ”Stube”, tarjoilee laajan valikoiman olutta ja siideriä sekä maukasta pubiruokaa. 

Tuvassa on intiimi miljöö seurusteluun, pelailuun ja elämästä nauttimiseen jalojen juomien parissa. Sopivan boheemi ja kotoisa kokonaisuus sallii asiakkaan nauttia hetkestä ja hyvästä palvelusta.

Kasarmikatu 5-7, Kuopio

7. Oluthuone Kaisla

Kaisla
Kuva: Oluthuone Kaisla.

Rakkaudesta maisteluun, sekä rentoon illanviettoon. Kaisla yhdistää ihmiset laajan juomavalikoiman, kiinnostavien keskustelujen ja mukaansa tempaavien pelien äärelle. 

Kaisla on yksi Suomen suurimmista olutravintoloista, jossa on tilaa melkein 400:lle oluen ystävälle. Ja oluen ystävien ystäville. Vaikka juomatuotteen keskiössä on koko Suomen mittakaavassa merkittävä olutvalikoima, löytyy listalta paljon muutakin. Kaislassa on toki vaarana ystävystyä tämän perinteikkään panimojuoman kanssa, sillä tarjolla on maisteltavaksi olutkentän laitamilta makuja, jotka saattavat yllättää mallasjuomien välttelijän.

Vilhonkatu 4, Helsinki

8. Oluthuone Leskinen

Kylmään kotimaiseen laageriin tottuneiden oululaisten makunystyrät avattiin uusille ja ihmeellisille kokemuksille kun Oluthuone Leskinen avasi ovensa vuonna 1992. Ravintolan juomavalikoima on enemmän kuin kattava, sillä sieltä löytyy 36 erilaista hana- ja noin viisikymmentä pullo-olutta. 

Oluthuone Leskisessä on myös erityisviikkoja kuten alkoholittomiin tuotteisiin keskittyneet Nyt Riitti! -viikot aina tammikuussa ja jouluolueiden viikot (joulukuussa). Vuosittain teemaviikkoina on ollut esim. Souri-viikot ja Belgi-viikot ja tietenkin joka syksy Oktoberit.

Kirkkokatu 10 (Rotuaari), Oulu

9. Pyynikin Brewhouse

Intohimosta olueen ja rohkeaan ruokaan! Siitä vaahtosi idea Pyynikin Käsityöläispanimon oman panimoravintolan perustamiseksi. Valikoima humalluttaa määrällään ja laadullaan – saatavilla ovat kaikki käsityöläispanimon tuotteet. Tynnyreissä porisee Pyynikin uutuuksia, joiden lisäksi hanasta löytyy lähes 20 olutlaatua ja pulloissa vielä reilusti lisää. Kokonaisuuden kruunaa ravintolan omasta panimosta tulevat erikoisuudet. 

Rehdin ronski ruokalista mukailee tietysti kaikkea tätä. Oluen rooli on vahva niin itse ruoan valmistuksessa kuin sitä nauttiessakin. 

Verkatehtaankatu 2, Tampere

10. Proud Mary Pub

Kuva: Proud Mary Pub.

Proud Mary on Englannista ja Saksasta vaikutteita saanut moderni pub -konsepti, jossa yhdistyy englantilaisen pubin tunnelma ja saksalaisen oluttuvan viehätys. Proud Maryssä voit seurata urheilua, kuunnella livemusiikkia, nauttia muutaman oluen ystävien kanssa ja jatkaa iltaa juhlatunnelmissa myös yöhön saakka. Proud Maryn tunnelma on aina rento ja siellä voit heittäytyä täysillä mukaan hauskanpitoon ja jos nälkä yllättää, löytyy keittiöstä myös Proud Maryn tyyliin sopivaa pubiruokaa.

 • Aurakatu 3, Turku
 • Kauppakatu 41, Jyväskylä

. . . 

Vuoden 2022 äänestystulos:

 1. Panimoravintola Plevna, Tampere
 2. Panimoravintola Koulu, Turku
 3. Teerenpeli
 4. Hilpeä Hauki, Helsinki
 5. Salve, Helsinki
 6. Olutravintola ja Viinibaari Malja, Kuopio
 7. Gastropub Tuulensuu, Tampere
 8. Harry`s, Jyväskylä
 9. Fat Lizard, Helsinki, Espoo
 10. Telakka, Tampere

Lue myös