Siirry pääsisältöön

Suomen paras lounas

Lista päivitetty 29.2.2024

1. Välimeren ravintola Onni ja Leo

Kaikki lähti lapsuuden unelmasta, halusta tehdä ruokaa rakkaudella. Nyt meillä on pieni perheyritys jossa pääset makumatkalle Välimeren maisemiin! Tunnelmallisessa ja rennossa ravintolassamme vietät ikimuistoisia hetkiä aivan Tampereen keskustassa.

Runsas välimerellinen lounaspöytä, monipuolinen à la carte-lista ja ystävällinen henkilökunta takaavat että ravintolassamme vietät ikimuistoisia hetkiä aivan Tampereen keskustassa.

Rautatienkatu 14, Tampere

2. Ravintola Onda

Ondan ruokalista sisältää joukon maailmanlaajuisia makuja ja raaka-aineita, sekä monia vaihtoehtoja vegaaneille ja kaikkiruokaisille. Olemme erikoistuneet maidottomiin ja gluteenittomiin ruokiin, jotta kaikki voivat nauttia herkullisista ruoistamme, jotka ovat täynnä makua ja ravintoa.

Onda tarjoilee lounasta maanantaista perjantaihin klo 11-15. Lounaalla voit valita Kallion parhaan salaattibuffetin hintaan 13,20 € tai salaattibuffetin lisäksi lämpimän ruoan hintaan 14 €. Lounasspesiaalit ovat lämpimiä ruokia hintaan 15-16 €.

Hämeentie 13 B, Helsinki

3. Ravintola Factory

Kuva: Factory.

Factoryn lounasravintoloissa tarjoillaan runsas buffetlounas arkipäivisin hyvään hintaan. Factoryn lounasbuffet sisältää runsaan salaattipöydän, usean eri lämpimän ruokavaihtoehdon sekä jälkiruoan ja kahvin / teen. Lounaslistalla on jokaisena päivänä tarjolla myös vegaaninen ruokavaihtoehto. 

Factoryn salaattibaareilla on jo usean vuoden kokemus laadukkaista salaateista, jotka saavat asiakkaat palaamaan monipuolisuudellaan yhä uudelleen ravintoloihin. Salaatit kootaan tuoreista ja monipuolisesti vaihtuvista raaka-aineista. Salaattibaarin salaatit voit nauttia ravintolassa tai ottaa kätevästi mukaan take-away annoksina. Factoryn salaateilla voit herkutella terveellisesti ja samaan aikaan nälkä lähtee!

Katso kaikki Factory -ravintolat

4. Ravintola Oiva

Kuva: Ravintola Oiva.

Ravintola Oiva on vuodesta 1940 lähtien toiminut klassikkoravintola Helsingin Kallion sydämessä. Ravintola Oiva kunnioittaa vanhaa stadilaista ravintolakulttuuria nykyaikaisesti ja tarjoaa maistuvat kotiruokalounaat, rennon à la carte -menun iltakeittiöstä sekä herkkuja notkuvan viikonloppubrunssipöydän. Me Oivassa teemme ruokaa suurella intohimolla ja haluammekin tarjota asiakkaillemme Suomen parasta lounasta, à la cartea ja brunssia.

Porthaninkatu 5, Helsinki

5. Caverna

Caverna on viihtyisä tuhannen neliön luolaravintola, jossa voit kokea maailmankeittiön makuja aidoista brasilialaisista lihavartaista aina Japanista tuttuun teppanyaki-kokkaukseen. Runsaasta lounasbuffetista löytyy jokaiselle jotakin. Cavernan lounasbuffet on tarjolla maanantaista perjantaihin klo 11-15 hintaan 16,90 €.

Yliopistonkatu 5, Helsinki

6. Star Lunch

Vantaan Pakkalassa sijaitseva Star Lunchin ruoka on monivivahteista ja saanut vaikutteita niin Välimeren kuin Lähi-idänkin keittiöistä. Muiden Välimeren keittiöiden tapaan annoksissa käytetään runsaasti oliiviöljyä, yrttejä sekä moninaisia mausteiden yhdistelmiä. Star Lunchista saa monipuolista lounasta arkisin klo 10-14.30 hintaan 14,50€.

Elannontie 5, Vantaa

7. Ravintola Cielo

Kuva: Ravintola Cielo.

​Cielon välimerellinen makumatka alkaa Turkista ja Kreikasta, josta matkataan Italian kautta Pohjois-Afrikan suussa sulavien liharuokien ja mausteisten patojen äärelle. Cielon välimerellinen lounas on tarjolla noutopöydässä arkisin klo 11-14.30. Lounas sisältää runsaan alkupalapöydän, itse leivottua talon leipää, päivän keiton sekä kolme eri pääruokaa, joista yksi on aina kasvisruoka. Jälkiruuaksi on italialista luomukahvia / Teeleidin teetä.

Kauppakatu 19, Jyväskylä

8. Ravintola Pannu

Pohjoisen keittiön raaka-aineita sekä Italian makuja ja tuoksuja, reilua ruokaa ja innovatiivista keittiötä, perinteistä käsityötaitoa ja ruuanvalmistusmenetelmiä tarjoilee ravintola Pannu Oulussa. Päivittäin vaihtuva lounas tarjoillaan arkisin klo 11-14.

Kauppurienkatu 12, Oulu

9. Ravintola Boka

Kuva: Ravintola Boka.

Aitoja makuja autenttisesta balkanilaisesta keittiöstä tarjoilee Helsingissä ja Kuopiossa sijaitseva ravintola Boka. Viikoittain vaihtuva lounas tarjoillaan Bokassa tiistaista perjantaihin klo 11-14.

Koljonniemenkatu 2, Kuopio
Hämeentie 20, Helsinki

10. Lounasravintola Mänty

Lounasravintola Mänty on herkullisen kotiruuan ja suussasulavien leivonnaisten sekä pikkusuolaisten koti Lahdessa. Lounas tarjoillaan arkisin klo 10.30-15.30 hintaan 13,50€ sekä viikonloppuisin ja arkipyhäpäivinä klo 11-16 hintaan 16,90€.

Seisakekatu 2, Lahti


Vuoden 2023 äänestystulos

  1. Story, Helsinki
  2. Salve, Helsinki
  3. Itsudemo
  4. Factory
  5. Oiva, Helsinki
  6. Blanko, Turku
  7. Hygge Bro, Kuopio
  8. Coussicca, Tampere
  9. Ravintola Teatteri, Helsinki
  10. Café Lilja, Oulu

Lue myös