Siirry pääsisältöön

Suomen paras kebabravintola

1. Kuningas Kebab

Erinomaisempia kebabeja vuodesta 1983! Kuningas Kebab tunnetaan aterioiden laadukkuudesta. ”Valmistamme kaikki ruokamme omien reseptien mukaan, ehdottoman tuoreista raaka-aineista. Tervetuloa herkuttelemaan Turun vanhimpaan kebabravintolaan.”

Ruokalistalta löytyy sopiva annos jokaiseen nälkään. Kebabannosten lisäksi saat esimerkiksi meheviä burgereita, raikkaita salaatteja ja monenlaisia erikoisannoksia.

Ravintolan kebabliha on 100 % naudan lihaa, ilman lisäaineita. Erikoisruokavaliot on huomioitu kattavasti, sillä saat esimerkiksi gluteenittomia ranskalaisia ja burgereita, myös kebabliha on täysin gluteeniton. Itse tehdyt majoneesit ja kastikkeet ovat myös gluteenittomia ja laktoosittomia.

Itäinen Pitkäkatu 90, Turku

2. Eerikin Pippuri Kebab

Eerikin pippuri aloitti toimintansa vuonna 1997 pienessä 23 neliömetrin kokoisessa liiketilassa Eerikinkadulla.  21 vuoden toiminnan jälkeen Eerikin Pippuri on Suomen suurin kebabravintolaketju ja on laajentanut toimintaansa 5 eri kohteeseen Helsinkiin ja Tampereelle. 

Eerikin pippurin menestys ei ole sattumaa. Kebabliha on valmistettu Suomessa samalla reseptillä alusta lähtien, eikä liha sisällä lainkaan jauhoja. 

Arki tai pyhä, yö tai päivä – Eerikin pippuri pitää aina ovensa auki.

Eerikinkatu 17, Helsinki

3. Ravintola Ani

Vuodesta 1980 toiminut Helsingin vanhin turkkilainen ravintola on Ani! Ani tarjoilee runsaan buffetin joka päivä ja sen ruokalistalta löytyy erilaisia turkkilaisia kotiruokia, on liha- ja kasvisaterioita, alkuruokia, meze-aterioita sekä jälkiruokia. Kebab-annoksia löytyy muun muassa Iskender Kebab, Beyti Kebab, Adana Kebab ja monilla muilla lisukkeilla.

Telakkakatu 2, Helsinki

4. Döner Harju

Kuva: Döner Harju.

Jari Lönnberg ja Reima Mäenpää avasivat ensimmäisen Döner Harju ravintolan Fleminginkadulle Kallioon 10 vuotta sitten tammikuussa 2014, ja siitä lähtien se on ollut Helsingin kebab-kentän huipulla innovatiivisella otteellaan ja korkealaatuisilla annoksillaan.

Döner Harju on saavuttanut mainetta monipuolisella keittiöllään, joka yhdistää perinteisen kebab-kulttuurin uusiin, rohkeisiin makuelämyksiin. Ravintola on tunnettu erityisesti raikkaista mauistaan ja rohkeasta maustamisestaan. Tarjolla on perinteisiä kebab-vaihtoehtoja, kuten lammas-, kana- ja seitankebab, sekä aika ajoin tarjolla olevia erikoisuuksia, kuten karhu- ja hirvikebab.

”Olemme omistautuneet tuoreiden, laadukkaiden raaka-aineiden käyttöön ja asiakaskokemuksen jatkuvaan parantamiseen. Kebab on yhä kymmenen vuoden jälkeen suuri intohimomme,” sanoo Lönnberg naurahtaen. Vuonna 2024 Döner Harju voitti ansaitusti ”Helsingin parhaan kebabravintolan” tittelin Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessä.

Döner Harju -ravintoloita löytyy City-centeristä keskustassa, Fleminginkadulta Kalliosta, Isosta-Omenasta ja Meilahdesta Töölöntullinkadulla. Samaan ravintolaperheeseen kuuluvat myös ravintola Palema Teurastamolla, Pamela Bulevardilla, pizzeria Särdough Hietsun hallissa ja Palapizzeria Izza Kalliossa.

Katso kaikki Döner Harju -ravintolat

5. Heval

Kuva: ravintola Heval.

Heval Hervanta sai alkunsa Turkista, sillä kokki Hamza työskenteli siellä Heval nimisessä ravintolassa. Siellä syntyi ajatus, että jos Turkissa on Heval miksei myös Suomessa! Ravintola Heval perustettiin vuonna 2001 Tampereen Etelä-Hervantaan. Heval on suomennettuna ”ystävä”, onhan Heval ystävällinen ja luotettava paikka.

Heval Hervannan ruokalistalta löytyy kebabia monessa muodossa kuten döner kebab, Iskender kebab, aurajuustokebab sekä kebabia monilla eri lisukkeilla.

Arkkitehdinkatu 9-11, Tampere

6. Troija Kebab

Olemme Oulun pisimpään toiminut kebabravintola. Ruokalista koostuu maukkaista kebab-, kana- ja falafel- annoksista. Kaikki kastikkeet valmistetaan itse ja talon taivaallinen kastike on pitkään toiminut asiakkaiden suosiossa.

”Haluamme vielä talon puolesta suositella yhden hitti-annoksen: Emännän erikoinen: Kebab annos viipaleperunoilla ja salaatilla. Annoksen kruunaa aurajuusto. Kastikkeina keskivahva lihalle ja taivaallinen/tsatsiki sekoitus salaatille, lisäksi vielä päälle talon majoneesi!”

Pakkahuoneenkatu 8, Oulu

7. Jyväskylän Kebabkeisari Puistokatu

Jyväskylän Kebabkeisari tarjoilee herkullista kebabia ja ystävällistä palvelua. Ravintolan valikoimaan kuuluvat herkulliset kebabannokset, edulliset ja maukkaat avo-grilliherkut, aina hyvät pizzat sekä ruokia myös suureen nälkään. Ravintoloita on myös Kauppakadun sekä Ajokadun Kebabkeisarit, jotka ovat Jyväskylässä myös.

Puistokatu 15, Jyväskylä

8. King Kebab Vallila

King Kebab Vallilalta löytyy laaja menu isoja ja maukkaita kebab-, vöner- ja kana-annoksia sekä pizzoja. Kebabia saa riisillä, salaatilla, ranskalaisilla ja pitaleivän välissä sekä listalta löytyy myös Iskender Kebabia ja rullakebabia aurajuustolla tai ilman.

Mäkelänkatu 31, Helsinki

9. Evin

Kuva: Evin. Kuvassa toimitusjotaja Kawa Tasin.

Evin on 23 vuotta Tampereen Sammonkadulla toiminut perheyritys. ”Aloitimme pienessä tilassa kahden hengen voimin ja teimme alusta asti kaiken mahdollisen itse ravintolassa. Viisi vuotta sitten pääsimme muuttamaan meille remontoituihin isompiin tiloihin 10 metrin päähän. Uusissa tiloissa oli myös ulosmyyntiluukku, jonka käyttöönotto pelasti paljon korona-aikana. Olemme alusta alkaen panostaneet hyvään ruokaan ja palveluun. Yritämme parantaa joka päivä sitä mitä meillä on ja kehittää joka päivä uuden idean. Teemme tuotekehittelyä jatkuvasti ja kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaiden mielipiteitä. Teemme mahdollisimman paljon ravintolan omalla reseptillä mm. kastikkeet, falafelit pitaleivät jne. Olemme voittaneet 7 kertaa peräkkäin Tampereen parhaan kebab-ravintolan äänestyksen.”

Sammonkatu 34, Tampere

10. Torikeidas

Torikeidas tarjoilee aitoa grilliruokaa Rovaniemellä! Ruokalistalla on erilaisten grilliruokien lisäksi hampurilaisia, kebabeja eri lisukkeilla sekä erikoisuuten muun muassa kebabmakkaraa.

Lapinkävijäntie 3, Rovaniemi

. . .

Vuoden 2023 äänestystulos:

  1. King Kebab
  2. Eerikin Pippuri, Helsinki + Vantaa
  3. Kuningas Kebab, Turku
  4. Torikeidas, Rovaniemi
  5. Punjab Kebab, Tampere
  6. Kampin Pippuri, Helsinki
  7. Döner Harju, Helsinki
  8. Milan Pizzeria & Kebab, Turku
  9. Evin, Tampere
  10. Heval, Tampere

Lue myös