Siirry pääsisältöön

Suomen paras hotelliravintola

Kansikuva: Hotelli Yöpuu, Ravintola Pöllöwaari

1. Kuusi Palaa | Marski by Scandic

Viihtyisä ravintola Helsingin parhaalla paikalla tarjoaa suomalaisia makuja modernilla twistillä. Syöminen Marski by Scandic -hotellin ravintolassa on sosiaalista, elämyksellistä ja täynnä yllätyksiä.

Ravintola Kuusi Palaa liputtaa puhtaiden suomalaisten raaka-aineiden ja yhdessä syömisen puolesta. Tarjoamme ravintolassa yllätyksiä, oivalluksia ja uusia näkökulmia – kaikkea mitä nykyaikaiseen ravintolailtaan kuuluu.

  • Mannerheimintie 10, Helsinki

2. Brasserie Kämp | Hotel Kämp

Brasserie Kämpin ruokafilosofia on yhdistelmä perinteistä ranskalaista ja Kämpin historiasta kumpuavaa suomalaista ruokakulttuuria. Sesonkien ympärille rakentuva ruokalista päivittyy Brasserien perinteitä kunnioittaen aina uuden satokauden alkaessa. Oman mausteensa ainutlaatuiseen tarjontaan tuo talon vuosisatojen historia, josta entisten Kämpin keittiömestareiden taidonnäytteitä vaalien on poimittu parhaat palat annoksiin.

  • Pohjoisesplanadi 29, Helsinki

3. Kakolan Ruusu | Hotel Kakola

Kakolanruusuun voi tulla yhdelle tai monelle, lounaalle ja illalliselle, perheen kanssa tai liiketapaamiseen. Annokset Kakolanruusussa ovat jaettavia – eli koko seurue osallistuu ruokailutapahtumaan. Sosiaalista, epämuodollista ja mukavaa!

Viinilistan lisäksi Kakolanruusussa on myös kellarilista, josta voi tehdä ainutlaatuisia löytöjä ja baarin puolelta saa cocktaileja ja niihin sopivia pieniä annoksia.

”Käytämme aina sesongin mukaisia, tuoreita raaka-aineita, jotka kypsennetään mahdollisimman pitkälle avotulella. Keittiömme sydän on siis tulta. Ja koivuklapeja.”

  • Graniittilinnankatu 2, Turku

4. Verso Baari & Keittiö | Hotelli Verso

Hetket Verso Baari & Keittiössä koostuu puhtaista raaka-aineista, vangitsevista makuyhdistelmistä, vieraanvaraisesta tunnelmasta ja urbaanista ilmapiiristä. Ruokalista sisältää sekä Verson omalla näkemyksellä paranneltuja klassikkoannoksia että täysin ainutlaatuisia makunautintoja.

”Meillä ruoka valmistetaan artesaanin sydämellä; alusta alkaen käsityönä, tuoreista ja puhtaista aineksista.”

  • Kauppakatu 35, 40100 Jyväskylä

5. Ravintola Pöllöwaari | Hotelli Yöpuu

”Kaupungin paras hotelli ja ravintola saman katon alla!”

Hotelli Yöpuu on nautinnollinen kulttuurimatka, 26:lla eri huoneteemalla ja huomioivalla palvelulla. Yöpymisen kruunaa yön yli haudutettu ohrapuuro tai kokin munakas, maukkaan buffetpöydän antimien kera. Upea spa-henkinen saunamme ja persoonallinen viinibaarimme ovat valmiina nostamaan kokemuksesi uudelle tasolle.

Hotellielämystä tukee ravintola Pöllöwaari, jossa kokemuksen elementit on viimeistelty ammattitaidolla yhteen viimeistä piirtoa myöten. Suunnannäyttäjinä poimimme parhaita raaka-aineita, työtapoja ja viinejä niin läheltä kuin kaukaa. Täydennämme niin juhlat kuin ravintolakokemuksen huomioivalla ja asiantuntevalla palvelulla. Me teemme elämän nautinnollisimmista hetkistä merkityksellisiä!

  • Yliopistonkatu 23, Jyväskylä

6. Ravintola Grill It! | Solo Sokos Hotel Torni Tampere

Tampereen Tornihotellin Grill it! keskittyy laadukkaisiin ja suussa sulaviin pihviruokiin, mutta tarjolla on toki monipuolisesti myös muista ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja herkkuja. Ravintolan keittiö onkin kohtaamispaikka selkeille skandinaavisille mauille ja erikoisemmille mausteille ympäri maailman. Ruokien omintakeisesta mausta vastaa keittiön aito ja rouhea puuhiiligrilli.

Ravintolan miljöönä toimivat 145 vuotta vanhat veturitallit, jotka luovat lämminhenkistä ja uniikkia tunnelmaa. Muun muassa veturitallien alkuperäiset tiilet ja muurattujen tiilipilarien komea olemus saa rehdin ruoan sekä viinin maistumaan entistä paremmalta. Ravintolan seiniä koristaa tamperelaisen seppämestari Jorma Dahlströmin käsin takoma teos, jossa on nähtävillä Tampereen koskimaisema ja tuttujen rakennusten siluetit.

  • Ratapihankatu 43, Tampere

7. Kitchen & Table | Clarion Hotel Helsinki

Huippukokki Marcus Samuelssonin suunnittelemissa Kitchen & Table -ravintoloissa ammennetaan New Yorkin monimuotoisesta ruokakulttuurista, pohjoismaisella twistillä.

Jätkäsaaren ikonisesta 30-luvun makasiinirakennuksesta löytyvän ravintolan menussa Harlem kohtaa Helsingin sulassa sovussa. Kausittain vaihtuvalla ruokalistalla on tarjolla mieleenpainuvia makuelämyksiä.

”Ravintola on pieni pala Manhattania Jätkäsaaren rannassa, kivenheiton päässä keskustasta ‒ mutkaton, herkullinen ja elegantti.”

  • Tyynenmerenkatu 2, Helsinki

8. Gunnar Eatery & Bar | Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Gunnar Eatery & Bar on Turun Seurahuone -hotellin asukkaalle, ohikulkijalle, nautiskelijalle, seurueille ja juhlia järjestävälle. ”Gunu” on turkulaisten maailmanmatkaajille takomaa ravintolapalvelua. Rakkaudella tehtyä ruokaa, yhdessä olemisen aikaa, nautinnollisia ja hauskoja muistoja, tätä on hetki Gunnarin seurassa.

  • Humalistonkatu 2, Turku

9. Dabbal Kitchen & Bar | Lapland Hotels Tampere

Pohjoisen elämyksiä kunnioittava ja Lapin tuntoja herättävä Dabbal Kitchen & Bar – saamen kielellä koskien välinen suvanto – on Lapland Hotels Tampereen sydän ja keidas keskellä kaupungin hulinaa. Dabbalin keittiö on keskittynyt pohjoisen ainutlaatuisten raaka-aineiden ja aromien sinfoniaan.

”Annoksemme kertovat upeiden makuelämysten lisäksi Lapin tarinaa myös kauneudellaan.”

  • Yliopistonkatu 44, Tampere

10. Kartanoravintola | Haikon Kartano

Haikon Kartanon ravintolasalit sijaitsevat kauniissa kartanorakennuksessa, mutta kesäisin ruokailla voi myös aurinkoisella kartanoterassilla, josta avautuu upea puistonäkymä.

Kartanon ravintoloissa kohtaat tsaarinajan tunnelmaa ja kauniita kattauksia, antiikkia ja perinteitä. Ravintolat käyttävät aina vuodenaikojen parhaita kotimaisia raaka-aineita. Huomaavainen palvelu ja Haikon viinitiimin valitsemat hyvät viinit täydentävät nautinnon.

Tunnelmalliset ravintolasalit sijaitsevat kartanorakennuksessa ja kesäisin on iso kartanoterassi tarjoaa kauniin puisto- ja merinäkymällä. Ravintolassa on herkullisia pöytiin tarjoiltavia annoksia klassiseen kartanotyyliin, ryhmille tilauksesta myös buffetpöytä. Täällä tarjoillaan hotellivieraiden aamiainen, lounas ja illallinen sekä ryhmien kahvitukset.

Syksyllä ja kevätkaudella Kartanon viini-illoissa seikkaillaan mielenkiintoisten juomien ja hyvänruuan parissa ympäri maailman viinitiloja. Haikon teemoitetuista viini-illoissa alan asiantuntija kuljettaa iltaa ja Haikon keittiömestari kertoo menusta ja vastaa kysymyksiin. Illat ovat nautinnollinen elämys ja hyödyllinen tietoisku kokeneemmallekin viinin harrastajalle. Illallinen katetaan kartanon Romanov-saliin tai merenrantahuvila Villa Haikkoon illasta riippuen.

Raaka-aineet naapurista

Haikon Kartanon ruokafilosofia perustuu suomalaisiin raaka-aineisiin ja lähistöltä tulevaan ruokaan. – Puhumme lähituottajien sijaan naapureista, joiden raaka-aineet rakentavat Haikon ruokamaailman ytimen. Olut ja alkuvehnä tulee Malmgårdin kartanosta, paikallinen kalastaja toimittaa meille kalaa saatavuuden mukaan, suklaat tulevat Porvoon tunnetuilta suklaatuottajilta sekä häränliha Bosgårdin kartanosta Porvoosta, keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila kertoo. 

  • Haikkoontie 114, Porvoo 

Lue myös