Siirry pääsisältöön

Suomen paras hotelliravintola – 2022 äänestys

1. Kuusi Palaa

Hotelli Marski by Scandicin ravintola Kuusi Palaa sijaitsee kaupungin parhaalla paikalla tarjoten suomalaisia makuja modernilla twistillä.

Mannerheimintie 10, 00100 Helsinki

2. Grill it!

Kuva: Ravintola Grill it!.

Tampereen Tornihotellin Grill it! keskittyy laadukkaisiin ja suussa sulaviin pihviruokiin, mutta tarjolla on toki monipuolisesti myös muista ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja herkkuja. Ravintolan keittiö onkin kohtaamispaikka selkeille skandinaavisille mauille ja erikoisemmille mausteille ympäri maailman. Ruokien omintakeisesta mausta vastaa keittiön aito ja rouhea puuhiiligrilli.

Ravintolan miljöönä toimivat 145 vuotta vanhat veturitallit, jotka luovat lämminhenkistä ja uniikkia tunnelmaa. Muun muassa veturitallien alkuperäiset tiilet ja muurattujen tiilipilarien komea olemus saa rehdin ruoan sekä viinin maistumaan entistä paremmalta. Ravintolan seiniä koristaa tamperelaisen seppämestari Jorma Dahlströmin käsin takoma teos, jossa on nähtävillä Tampereen koskimaisema ja tuttujen rakennusten siluetit.

Ratapihankatu 43, 33100 Tampere

3. Brasserie Kämp

Hotel Kämpin ravintola on Brasserie Kämp, jonka ruokafilosofia on yhdistelmä perinteistä ranskalaista ja suomalaista ruokakulttuuria. Sesonkien ympärille rakentuva ruokalista päivittyy Brasserien perinteitä kunnioittaen aina uuden satokauden alkaessa. 

Pohjoisesplanadi 29, 00100 Helsinki

4. Pöllöwaari

Kuva: ravintola Pöllöwaari.

Boutique Hotel Yöpuu ja fine dining-ravintola Pöllöwaari sijaitsevat Jyväskylän keskustassa historiallisesti arvokkaassa kivitalossa.

Yöpuun erilaiset ja yksilölliset huoneet ja huomioiva palvelu yhdistettynä Pöllöwaarin makumatkoihin takaavat elämyksellisen vierailun! Pöllöwaarin huomioiva ja huippuosaava palvelu, viimeistellyt ja sesongin mukaiset menukokonaisuudet yhdistettynä Sommelierimme palkittuun juomavalikoimaan nostavat ravintolakokemuksen uudelle tasolle.

Yliopistonkatu 23, 40100 Jyväskylä

5. Oula Kitchen & Bar

Kuva: Oula Kitchen & Bar.

Lapland Hotels Oulun ravintola tuo Lapin luonnon lautaselle herkällä ja puhuttelevalla tavalla.

Saamen kielen sana ”oula” tarkoittaa tulvavesiä – samaan sanaan perustuu myös kautta aikain virtaavasta joestaan tunnetun Oulun nimi.

Kirkkokatu 3, 90100 Oulu

6. Ravintola Hilltop

Kuva: Ravintola Hilltop.

Tunturihotelli Iso-Syötteen ylimpään kerrokseen on avattu syyskuussa 2020 upea, pohjoisen puhtaita makuja ja näköaloja tarjoileva Ravintola Hilltop. Hirrestä valmistetun tilan sydämenä toimii suuri avokeittiö ja hehkuva hiiligrilli. Rento ja ystävällinen palvelu herkullisen ruuan ja upean maiseman äärellä luovat puitteet mieleenpainuville elämyksille!

Isosyötteentie, 93280 Syöte

7. Bistro Elli

Sokos Hotel Kupittaan Bistro Ellissä herkutellaan bistroannoksia modernilla twistillä sekä mielenkiintoisilla oluilla ja talon viineillä.

”Olemme ylpeitä siitä mitä olemme: Ruokaa rakastavia ammattilaisia, jotka uskaltavat haastaa asiakkaamme uusilla makuelämyksillä.”

Joukahaisenkatu 6, 20520, Turku

8. Bistro Manu

Original Sokos Hotel Presidentissä sijaitsee kortteliravintola Bistro Manu. Menneinä aikoina manu oli nimitys mestarille ja oman alansa parhaalle ammattilaiselle. Bistro Manussa ruoka ja juoma tarjoillaan tämän päivän mestarillisella otteella.

”Meidän mestariemme kädentaidot löytyvät soppakauhan varresta, cocktail-lasista sekä vieraitamme hurmaavista ravintolaelämyksistä.”

Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki

9. Kartanoravintola

Haikon Kartanon Romanov -sali. Kuva: Haikon Kartano.

Haikon Kartanon ruokafilosofia perustuu pohjoismaiseen keittiöön, suomalaisiin raaka-aineisiin, läheltä tulevaan ruokaan ja kestävään kehitykseen.

Kartanon juhlavat ravintolasalit sijaitsevat Armas Lindgrenin suunnittelemassa päärakennuksessa, jonka seinät huokuvat historiaa. Tilojen lukuisten taideteosten joukosta voi löytää myös A. Edelfeltin teoksia. Kartanon terassilta voit ihailla kaunista puistoa ja siintävää merta.

Haikkoontie 114, 06400 Porvoo

10. Verso Baari & Keittiö

Kuva: Verso Baari & Keittiö.

Hetket Verso Baari & Keittiössä koostuu puhtaista raaka-aineista, vangitsevista makuyhdistelmistä, vieraanvaraisesta tunnelmasta ja urbaanista ilmapiiristä. Ruokalista sisältää sekä Verson omalla näkemyksellä paranneltuja klassikkoannoksia että täysin ainutlaatuisia makunautintoja. 

”Meillä ruoka valmistetaan artesaanin sydämellä; alusta alkaen käsityönä, tuoreista ja puhtaista aineksista.”

Kauppakatu 35, 40100 Jyväskylä

Lue myös