Siirry pääsisältöön

Suomen paras brunssi – 2022 äänestys

Kansikuva: Block by Dylan

1. Ravintola Oiva

Ravintola Oiva on jo vuodesta 1940 lähtien toiminut ravintola Helsingin Kallion sydämessä. Ravintola Oiva kunnioittaa vanhaa stadilaista ravintolakulttuuria nykyaikaisesti tarjoten maistuvat kotiruokalounaat, rennon à la carte -menun iltakeittiöstä sekä herkkuja notkuvan viikonloppubrunssipöydän. Juomavalikoimassamme olemme panostaneet laadukkaisiin oluisiin ja viineihin.

Oivan kabinetti on oivallinen paikka pitää illanistujaiset, pikkujoulut, kokous, illallinen, hautajaiset, syntymäpäivät tai muut juhlat.  Asiakaspaikkoja Oivassa on 151 eli Oivassa pystyy järjestämään isommatkin juhlat.

Porthaninkatu 5, 00530 Helsinki

2. Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Herkullinen Lahden Seurahuoneen aamiainen tarjoillaan tunnelmallisessa Hämesalissa, 2. kerroksessa. Monipuolinen ja moneen makuun sopiva aamiaistarjoilu rakennetaan rakkaudella kaikkia vieraitamme ajatellen. Lahden Seurahuoneen ammattitaitoisten työntekijöiden kädenjälki näkyy aamiaispöydän tarjonnassa. 

Seurahuoneen aamiaisella pääset nauttimaan monista lähiseudun herkuista. Nakit orimattilaiselta Maatila-Liha Meroselta, heinolalaisen Pekan Leivän tuoreet sämpylät, Vääksyn Myllyn kaurapuuroa, hämeenkoskelaisen Tuloiselan marjatilan marjat ja Fazerin Lahden tehtaan tuotteita. Erityisruokavalioita on myös tarjolla omissa tarjoilupisteissä, joissa gluteenittomia ja vegaanisia tuotteita. 

Kahvit ja teet tarjoilemme sinulle tietenkin pöytään. Ja mikäpä herkullisempi aamiaisen jälkiruoka, kuin itsepaistamasi vohveli! Tai saatat herkutella tuoreilla, raikkailla hedelmillä, jotka sinulle on valmiiksi pilkottu.

Aleksanterinkatu 14, 15110 Lahti

3. Verso

Verson suomalainen aamiainen koostuu rehellisistä ja aidoista suomalaisista mauista. Haudutettu puuro, rahkat ja jogurtit, leipurimme leipomat tuoreet leivät ja makeat leivonnaiset sekä sesongin mukaiset lisukevalikoimat on koostettu kunnioittamaan nauttijaansa. Oma aamiaiskokkimme valmistaa tuoreen munakkaan asiakkaan toiveiden mukaisesti valikoiduista raaka-aineista.

Kauppakatu 35, 40100 Jyväskylä

4. Block by Dylan

Block by Dylanin brunssin keskiössä on laaja salaattipöytä, josta löydät runsaan valikoiman erilaisia itsetehtyjä salaatteja, tahnoja ja kylmiä annoksia. Lisäksi buffet sisältää valikoiman lämpimiä ruokia, tuoreita leipiä ja leivonnaisia, jogurtti- ja rahkapisteen, monipuolisen jälkiruokabuffetin ja vohvelibaarin, jossa asiakkaat pääsevät valmistamaan ja koristelemaan oman vohvelinsa. Kruunaa kokonaisuus kupilla kuumaa kahvia tai lasillisella kuplivaa ja ihaile ikkunoista avautuvaa maisemaa Kauppatorille. 

Eteläranta 18, 00130 Helsinki

5. Tanner

Tannerin brunssia saa lauantaina ja sunnuntaina klo 11-15 hintaan 27 €. Aamiaisseteistä löytyy mm. Tannerin leipomon ranskisleipää, uppomunaa ja jugurttia.

Hämeentie 11, Helsinki

6. King’s Crown

King’s Crown tarjoaa persoonallista musiikkiravintolakulttuuria Kuopion sydämessä, rennon viihtyisässä miljöössä ja kansainvälisessä tunnelmassa. Lauteille nousee viikoittain kotimaista tai ulkomaista orkesteria ja viihteen ammattilaista, esittäen eri musiikin genrejä laajalla skaalalla. Kings Crown on tunnettu myös laajasta Jazz/Blues ohjelmistosta. Ravintolan keittiö ja kesäisin aurinkoinen terassi tarjoilee lähiruoka  -vaikutteisia annoksia aina myöhäiseen iltaan asti. 

Kuninkaankatu 22, 70100 Kuopio

7. Muusa

Muusassa viihtyvät kasvissyöjät, sekasyöjät ja vegaanit. Muusan tavaramerkkejä ovat herkullinen ruoka, laadukas juomavalikoima sekä rento ja viihtyisä meininki. Niiden ansiosta jokainen voi nauttia omalla tavallaan ja kaikki ovat tervetulleita.

Muusan runsas sunnuntaibrunssi on jo moderni klassikko, joka kruunaa viikon kuin viikon. Toisinaan sunnuntaita piristävät vaihtuvat teemat, kuten etniset tai vegaanibrunssit sekä sesonkien mukaan järjestettävät juhlabrunssit.

Satakunnankatu 10, 33100 Tampere

8. Pastis

Pastis tarjoaa pöytiintarjoillun lauantaibrunssin. Brunssi aloitetaan charcuterie -henkisellä alkupalalajitelmalla. Pääruokana tarjotaan kauteen sopiva lämmin ruoka ja jälkiruokana jokin klassinen ranskalainen herkku. Brunssin hinta on 34€. Brunssin lisäksi tarjolla parhaita poimintoja a´la carte-listalta.

Pieni Roobertinkatu 2, 00130 Helsinki

9. Fazer Café (Kluuvikatu)

Huoleton viikonloppu on parhaimmillaan Fazer Café Kluuvikakadun brunssilla. Brunssi tarjoillaan lauantaina ja sunnuntaina kahdessa kattauksessa klo 10-12 ja 12.15-14, hintaan 34,90 €. Brunssilta löytyy mm. runsas valikoima Fazerin leipää ja sämpylöitä, jogurttia, granolaa, kylmäsavulohta ja croisantteja… Brunssilta löydät myös täyttävämpiä ruokia kuten maustettua kanaa ja salaatteja.

Ps. Kluuvikadun brunssi uudistuu 5.3. lähtien, entistäkin herkullisempana.

Fazer Café Kluuvikatu 3, 00100 Helsinki

10. Moko

Alkuvuosina sisustukseen painottunut Moko on nyt Punavuoren sisustusmyymälän lisäksi kahvilatoimintaan keskittynyt konsepti. Launtaibrunssi tarjoilee jokaiselle jotakin smoothiesta makkaroihin. Maista ainakin Mokon kuuluissa pullavanukasta! Brunssi 22,50 € – 28,50 €.

Perämiehenkatu 10, Helsinki

Lue myös