Siirry pääsisältöön

Suomalainen pizzaravintola äänestettiin Kööpenhaminan parhaaksi

Arjen luksuselämyksiä tarjoava suomalainen Classic Pizza Restaurant -ravintolaketju on voittanut Kööpenhaminan Paras Pizza 2020 -palkinnon. Matkailuun keskittyvällä OpdagDanmarknettisivustolla www.opdagdanmark.dk järjestetty äänestys on jokavuotinen perinne, jossa pannaan paremmuusjärjestykseen Tanskan ravintolamaailman parhaat tuotteet ja palvelut alueittain. Classic Pizza Restaurant voitti kuluttajille suunnatun äänestyksen ylivoimaisesti. Suomalaista ravintolaketjua kehuttiin äänestyksen kommentoijien keskuudessa muun muassa näin: -Classic Pizzassa saat parhaan pizzan, näkymät ja palvelun. Palkinto on merkittävä juuri Kööpenhaminassa, joka tunnetaan äärimmäisen kovasta kilpailusta ravintola-alalla. Kööpenhaminassa on eniten Michelin-tähtiä Skandinaviassa. Premium-pizzoja ja maailman parhaana pidettyä R&L Legras -pientilasamppanjaa tarjoilevalla Classic Pizzalla on Kööpenhaminassa kaksi ravintolaa. Classic Pizza Magasin sijaitsee legendaarisessa Magasin du Nord -tavaratalossa ja Classic Pizza FRB.C. puolestaan kauppakeskuksessa Frederiksbergissä. Molemmat ravintolat ovat toimineet Tanskassa vasta pari vuotta.

”Konsepti on hiottu 25 vuodessa”

Oliko voitto yllätys, Classic Pizza Restaurantin ravintolatoimenjohtaja Tommi Aaltonen?

– Itse asiassa ei. Positiivisista asiakaspalautteista tiedämme, että meidän tuotteet, palvelu ja ravintolat kiinnostavat myös Tanskassa ja meille on jo kertynyt mukava joukko vakituisia asiakkaita. Uskalsimme odottaa, että kova työ palkitaan ja pärjäämme kovassa seurassa. Kilpailu Kööpenhaminassa on kova ja kaupungissa on useita meitä suurempia ja tunnetumpia gourmetpizzaravintoloita. On upeaa, miten meidän tiimi otti kilpailun omakseen ja sai kaikki kantaasiakkaamme mukaan äänestämään kisassa.

Miten Classic Pizza on onnistunut kahdessa vuodessa nousemaan Kööpenhaminan parhaimmaksi?

– Konsepti itsessään on hiottu kuntoon 25 vuoden aikana, sillä olemmehan aloittaneet samalla tiellä jo vuonna 1996 Hangossa. Arjen pienet asiat takaavat, että brändi toimii loistavasti myös Kööpenhaminan kilpaillussa markkinassa. Olemme myös valinneet liikepaikkamme tarkasti, sillä sijaitsemme kaupungin parhaissa ja tunnetuimmissa kauppapaikoissa. Meillä on myös aivan upeat ravintolapäälliköt ja heillä upeat tiimit hemmottelemassa asiakkaita päivittäin. Nöyrällä asenteella ja kovalla työllä tässä pärjätään.

”Tanskalaiset rakastavat perunapizzoja”

Millainen Kööpenhaminan ravintolabisnes on esimerkiksi Helsinkiin verrattuna?

– Todella kilpailtu, mutta samalla mahdollisuudet ovat valtavan laajat. Maantieteellisesti eteläisemmän sijaintinsa vuoksi Tanskassa ei ole samanlaista shopping mall -kulttuuria kuin Suomessa. Se ympäristö on taas meille tuttua. Tanskalaisilla ei ole samanlaista lounaskulttuuria kuin suomalaisilla ja ruotsalaisilla mikä luo oman haasteensa lounasajan myynnille. Tanskalaisten lounas keskittyy pääasiassa smørrebrødin ympärille eli kylmiin täytettyihin leipiin. Koska tanskalaiset eivät syö raskaita lounaita, myynnit painottuvat iltaan ja viikonloppuihin.

Onko tanskalaisten ja suomalaisten pizzamakumieltymyksissä eroja?

– Mieltymykset eivät ole aivan samanlaisia, mutta hyvälle pizzalle löytyy aina nautiskelijoita. Mielenkiintoinen poikkeus maiden välillä on peruna: tanskalaiset rakastavat kartoffelpizzoja eli perunapizzoja, joten loimme oman versiomme tuota raaka-ainetta hyödyntäen.

’”Kansainvälistyminen jatkuu”

Miten Kööpenhaminan ravintolabisnes on sujunut Classic Pizzalla kahden vuoden aikana, Classic Pizza Restaurantin toimitusjohtaja Juha Toivanen?

– Olemme vielä aika tuore brändi Tanskan markkinassa, joten taustatyötä on jouduttu tekemään paljon. Koska tunnettuutemme on Tanskassa alhaisempi kuin Suomessa, on oltava kärsivällinen. Kasvumme on ollut tasaista.

Miten ketju jatkaa kansainvälistymistään?

– Määrätietoisesti. Olemme perheomisteinen yritys, joten meillä ei ole pääomasijoittajan antamaa painetta niskassa. Laajenemme harkiten hyviin liikepaikkoihin pohjoismaissa laadusta ja palvelusta tinkimättä.

– Uusien liikepaikkojen haku on koko ajan päällä. Tärkeintä on sijainti. Tämä on sijaintibisnestä samalla tavalla kuin vaikkapa McDonald´silla ja Burger Kingillä. Kolme tärkeintä tekijää menestykseen ovat sijainti, sijainti ja sijainti, Toivanen sanoo.

Classic Pizza Restaurantilla on tällä hetkellä 21 A-anniskeluoikeuksilla varustettua täyden palvelun ravintolaa Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Classic Pizza juhlii tänä vuonna 25-vuotista yritystaivaltaan, ja tulevaisuuden suunnitelmissa on kasvattaa ravintoloiden määrää noin neljänkuuden uuden ravintolan vuositahdilla. Classic Pizza Restaurant työllistää sesongista riippuen 250 työntekijää. Classic Pizza Restaurant voitti Kasvu Open 2016 Start again -sarjan parhaimman kansainvälistymispotentiaalin omaavana yrityksenä (Kasvuopen.fi). Ravintolaketju oli EY Entrepreneur Of The Year finalisti 2017. Classic Pizza Restaurant on äänestetty Glorian ruoka & viini -lehdessä Suomen parhaaksi pizzaravintolaksi.

Lähde: Classic Pizzan Restaurantin 25.2.2020 julkaistu tiedote

Tuliko pizzan nälkä? Tutustu tästä pizzerioihin!

Lue myös