Siirry pääsisältöön

Vårens succépizza, Sparris, har fått Classic Pizza restaurangernas kunder att bli alldeles hänförda

Pizzan har skapats kring vårens grönsaker och lyfter fram sparrisens särpräglade smak på ett harmoniskt sätt. Sparrisens unika diskreta smak bärs upp av hollandaisesås, hyvlad parmesan, olivolja och lufttorkad skinka. 

En vit pizza låter också mildare smaker träda fram 

Sparris är inte vilken pizza som helst. Den är en så kallad vit pizza som tillreds utan tomatsås, en ingrediens som lätt blir dominerande och konkurrerar ut andra smaker.  

Sparrisen rostas hel i ugn innan den placeras på pizzan. Den vita pizzans väl avvägda smaker låter den färska råvarans egna smaker träda fram tydligare. 

Finska Classic Pizza vill erbjuda sina kunder pizzor tillredda med förstklassiga, färska råvaror. 

Företagsdirektör Katja Malminen beskriver filosofin bakom Classic Pizzarestaurangerna: 

– Vi vill inte gömma de fina råvaror som används i våra pizzor – vi vill att du ser vad du äter och känner de autentiska smakerna. 

Ett förslag är att avnjuta pizzan tillsammans med rosévin, ett vin som år efter år blivit allt mer populärt. Aromerna hos sparris i en vit pizza kommer särskilt väl till sin rätt med ett sådant vin – med eller utan bubblor. Denna fräscha helhet sätter fart på sommarstämningen. 

Den nya produkten finns hos alla kedjans restauranger, från Hangö till Levitunturi. Sommarsäsongen i Hangö sparkar igång den 20 maj 2022 när Classic Pizza-restaurangen slår upp sina dörrar i Östra hamnen. 

Kedjan Classic Pizza presenterar tre olika säsongssmaker varje år. Sparrispizzan finns på menyn i alla Classic Pizza-restauranger fram till slutet av augusti.

Text: Pinja Palmunen 

Lue myös