d-md-none
Siirry pääsisältöön

Skøgul – Jätkäsaaren helmi

Uusia ravintoloita syntyy kuin sieniä sateella, joten ei ihme jos joku helmi jää välillä huomaamatta. Muistelin kaverini kehuneen ravintola Skogulia Jätkäsaaressa ja päätin käydä kokeilemassa mitä siellä tarjotaan.

Jäin ratikasta pois ja ravintola oli suoraan edessä, kätevää!. Astelin sisään lounasaikaan ja huomasin, että tarjolla oli kalaa. Kala-allergisena päätin ottaa a la carte- lounaan, joka oli tänään Petit Tender juuresröstillä.

Hain hieman salaaattipöydän antimia, joka koostui kattavasti ruokaisista salaateista talon leipään. Avara ja valoisa ruokailutila takasi, että ruokailun aikana ei alkanut väsyttää.

SItten saapuikin pääruoka, joka oli kuin huippuravintolasta vaikka hinta oli 15 euron korvilla. Maku ja rakenne olivat kohdallaan.

Kysyin ravintolan asiakaskunnasta iltaisin ja minulle kerrottiin, että asiakkaat ovat tuolloin pääosin opiskelijoita, joille halutaan tarjota tasokasta, mutta rentoa ruokaa. Sijainti huomioiden ravintola onkin päätepysäkin helmi.

Mielestäni ravintolan lounas oli + tason parempi lounas, sillä sijainti voi hieman hämätä.

Jälkiruuaksi nautin kupposen marjateetä, jota saa lounaalla kahvin vaihtoehtona. Tee oli aika karkkisen makuista ja hyvin tummanpunaista. Tavallaan se toi mieleen muistikuvia lapsuuden karamelleista, joissa oli hieman samanlainen makumaailma.

Kun oli aika lähteä, oli suurta luksusta nousta ysiratikkaan viiden metrin päästä ravintolan ulko-ovesta.

Ravintola Skøgul

Välimerenkatu 14 A

+358 50 346 0206

Teksti ja kuva: Alexander Trivedi

Lue myös