Siirry pääsisältöön

Seurasaaren historiallinen ravintola sai uuden ravintoloitsijan – ja nimen

Seurasaaren historiallinen ravintola avaa ovensa uudistuneena lähiaikoina. Ravintolan uusi nimi on Seurasaaren Kruunu. Uutena ravintoloitsijana aloittaa KF Restaurants Oy, jolla on entuudestaan pääkaupunkiseudulla ravintolat Nokkalan Majakka Matinkylän rannassa, ja Vessel Bistro & Burger Jätkäsaaressa.

Kassiopeia Finland Oy:n konserniin kuuluvat lisäksi Levillä sijaitsevat hotellit Hotel Levi Panorama ja Hotel K5 Levi sekä kongressikeskus Levi Summit. Espoon Matinkylään on lisäksi rakenteilla ensi vuonna avattava Hotel Matts.

Ravintolakonsepti kunnioittaa museosaaren historiaa

Frithiof Mieritzin suunnitteleman, vuonna 1890 valmistuneen ravintolan juhlasali ja toisen juhlakerroksen kabinetit ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta alkuperäisessä muodossaan. Rakennuksen uudempi kahvilaosa valmistui Helsingin olympiavuonna 1952. 

– Seurasaaren ravintolan uusi konsepti tulee kunnioittamaan museosaaren historiaa, arvokkuutta ja perinteitä sekä koristeellista ravintolarakennusta, toimitusjohtaja Tero Lahtinen kertoo. 

Seurasaaren Kruunun tavoitteena on entisestään lisätä Seurasaaren kiinnostavuutta yhteistyössä Seurasaarisäätiön ja Seurasaaren ystävät ry:n kanssa. – Toivomme, että uusi konseptimme innostaa Seurasaaren kävijöitä nauttimaan laadukkaan kahvila-ravintolan palveluista. Haluamme myös nostaa häiden järjestämisen suosiota, sillä ravintolan vanha puoli on upea, keisarillista aikaa henkivä tila juhlille, Lahtinen mainitsee. Luonnonkauniin Seurasaaren rauhallinen miljöö ja vanhan rakennuksen sali sekä kabinetit tarjoavat myös loistavat puitteet erilaisille kokouksille.

Ravintolassa, kahvilassa ja kabineteissa on yhteensä noin 450 asiakaspaikkaa terasseineen. Kahvilassa asiakaspaikkoja on noin 120. Juhlasalissa asiakaspaikkoja on 100 ja toisessa juhlakerroksessa sijaitsevissa kabineteissa paikkoja, joista pääsaliin avautuvat ikkunat, on istumapaikkoja 50 asiakkaalle. Katetulta terassilta, jolla on reilut 200 paikkaa, on merinäköala Seurasaarenselälle. 

Seurasaaren Kruunu kutsuu makumatkalle 

Merellisyys ja alueen merkitys ulkoilu- ja suojelualueena niin pääkaupunkiseutulaisille kuin turisteillekin tulee näkymään tuotevalikoimassa. – Kotimaisuus ja puhtaat raaka-aineet ovat tärkeässä osassa tuotevalikoimassamme ja ruoka on alusta asti itse tehtyä. Siinä näkyy ja maistuu käsityö, Lahtinen kuvailee.

Lahtinen kertoo, että kahvilatuotteet tulevat vaihtelemaan vuodenajan ja sesongin mukaan. Päivittäisenä lounastarjontana tulee olemaan perinteinen lohikeitto, salaatit tuoreen leivän kera sekä á la carte -menun tuotteet.

– Á la carte -menumme tuotteissa tulee maistumaan erityisesti Seurasaaren historia yhdistettynä tämän päivän ruokatrendeihin. Annoksissa käytetään perinteisiä suomalaisia puhtaita ja tuoreita raaka-aineita sekä hyödynnetään esimerkiksi villiyrttejä. Mahdollisesti pidämme myös erilaisia teemapäiviä.

Ravintola oli avautuessaan 1800-luvun lopulla raittiusravintola, jossa ei tarjoiltu “jääkellarikaljaa” väkevämpiä juomia. –Jatkossa tulemme kuitenkin tarjoilemaan laadukkaita viinejä, kotimaisia oluita sekä tietysti laajaa valikoimaa alkoholittomia juomia, kuten kahveja ja itse tehtyjä raikkaita juomia, Lahtinen kertoo.

Seurasaaren Kruunu on kesäkaudella avoinna joka päivä. Muina aikoina ravintola on avoinna viikonloppuisin, juhlapyhinä sekä tilauksesta. – Ravintola avataan lähiviikkoina remonttien valmistuttua. Tiedotamme asiasta lisää lähempänä, Lahtinen kertoo.

Lähde: https://bit.ly/2WDn9Kr

Lue myös