Siirry pääsisältöön

Seurasaaren historiallinen ravintola avaa ovensa uudistuneena 29.5

Seurasaaren Kruunu aukeaa keskiviikkona 29.5.2019. Uutena ravintoloitsijana on aloittanut KF Restaurants Oy, jolla on entuudestaan pääkaupunkiseudulla ravintolat Nokkalan Majakka Matinkylän rannassa ja Vessel Bistro & Burger Jätkäsaaressa.

Seurasaaren Kruunu tarjoilee raikkaita makuja

Ravintola Seurasaaren Kruunussa yhdistyvät historia, kulttuuri sekä laadukas tarjonta kahvila- ja ravintolatuotteita. Seurasaaren ravintola on arkkitehti Frithiof Mieritzin suunnittelema, vuonna 1890 valmistunut koristeellinen puurakennus. Ravintolan juhlasali ja toisen juhlakerroksen kabinetit ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta alkuperäisessä muodossaan. Rakennuksen uudempi kahvilaosa valmistui Helsingin olympiavuonna 1952. Ravintolassa on kevään aikana tehty pieniä pintamuutostöitä ja kalustus on uusittu. 

Seurasaaren Kruunu on avautumisestaan lähtien avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-20. Ravintola tarjoaa laadukkaita kahvilatuotteita, perinteistä lohikeittoa tuoreen leivän kera sekä monipuolisen á la carte -menun. 

– Á la carte -listaltamme tulee löytymään mm. sapas-lautanen, keittoja, salaatteja, hampurilaisia, päivän kala ja jälkiruokia. Viikonloppuisin on lisäksi tarjolla Kruunun saaristolaispöytä, josta löytyy monipuolisesti merenantimia ja lisukkeita, ravintolapäällikkö Anne Rantanen kertoo. – Kotimaisuus ja puhtaat raaka-aineet ovat tärkeässä osassa tuotevalikoimaamme ja ruoka on alusta asti itse tehtyä. Toivomme, että uudistunut ravintola innostaa Seurasaaren kävijöitä nauttimaan palveluistamme, Rantanen jatkaa.

Kulttuuria, aktiviteetteja, virkistymistä ja monenlaisia juhlia

Seurasaaren Kruunu tulee tarjoilemaan paitsi ruoka- ja juomatuotteita, myös vuokrattavia tiloja erilaisiin tilaisuuksiin sekä aktiviteetteja esimerkiksi yritysjuhliin tai virkistyspäiviin.

Aktiviteettitarjonnasta löytyy erilaisia vaihtoehtoja. Metsämieliretkiä ja luonnon hyvinvointivaikutuksia -luontoretki sisältää lyhyen luennon luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä kevyen joogavenyttelyn Seurasaaren kauniissa maisemissa. Vauhdikkaampaa tekemistä tarjoaa Seurasaaren sankarit -pakopeli, jossa liikutaan Seurasaaren ulkomuseon alueella ratkaisten arvoituksia sekä Flaghunt-mobiililiikuntapeli, jossa kilpaillaan virtuaalilipuista pelialueella ja etsitään aarteita. Lisäksi kesäkuussa järjestetään lauantaiaamuisin kaikille avoin virkistävä päivän aloitus joogan ja terveellisen aamiaisen merkeissä. 

Ravintolan vanhan puolen sali on upea, vanhaa aikaa henkivä tila, joka sopii erinomaisesti monenlaisille juhlille, kuten häille. Luonnonkauniin Seurasaaren rauhallinen miljöö ja vanhan rakennuksen sali sekä kabinetit tarjoavat loistavat puitteet myös erilaisille tapaamisille. Tilat ovat varattavissa niin yrityksille kuin yksityishenkilöille.

Seurasaaren Kruunun ravintolasalissa, kahvilassa ja kabineteissa on yhteensä noin 450 asiakaspaikkaa terasseineen. Kahvilassa asiakaspaikkoja on noin 100. Juhlasalissa on 100 asiakaspaikkaa, joiden lisäksi pääsaliin avautuvissa toisen kerroksen kabineteissa on yhteensä 50 istumapaikkaa. Katetulta terassilta, jolla on reilut 200 paikkaa, on merinäköala Seurasaarenselälle. 

Lähde

Lue myös