Siirry pääsisältöön

Saarikoski Ravintolat laittoi lisää tuulta purjeisiin, vaikka myrsky kävi

Vuonna 2018 keittiömestari ja ravintoloitsija Ilmari Saarikoski osti itselleen työpaikan, Tampereen maineikkaan fine dining -ravintolan Hellan ja Huoneen. Kunnes maaliskuussa 2020 pandemia pyyhkäisi yllättäen jalat alat – oli noustava takaisin ylös ja ottaa uusia rohkeampia askeleita ravintolatoiminnan suhteen.

Saarikoski päätti ottaa kaiken hyödyn irti sulkuajasta ja päätyi suuren ratkaisun äärelle: Vuosien saatossa hieman syrjään jäänyt Hella ja Huone muutettaisiin Tampereen keskustaan Aleksanterinkadulle. Kuukausia kestävän sulkutilan ja hiljaiselon jälkeen kuului vihdoin ilouutisia – ravintolat saatiin jälleen avata. Saarikoskella oli kaikki valmiina ja uudistettu Hella ja Huone avasi ovensa.

Hellan ja Huoneen uudelleenavaus motivoi Saarikoskea, ja nopeasti kuvioihin tulikin jo uusi ravintola, Piemonte. ”Siinä oli omat riskinsä avata ravintola keskellä koronaa, mutta en ole ihan varma oltaisiinko me enää olemassa, jos me oltaisiin jääty miettimään ja odottelemaan”, kertoo Saarikoski. Tampereen keskustassa toimiva italialainen ravintola osoittautui erittäin hyväksi ratkaisuksi, sillä tupa on ollut täynnä alusta saakka.

Samoihin aikoihin päätettiin monipuolistaa tarjontaa ja perustettiin Saarikoski Catering, sillä haluttiin tarjota catering-palveluita ihmisille erilaisiin juhliin, kokouksiin ja muihin elämän tärkeisiin tilaisuuksiin. 

Ravintolakeittiöstä laboratorioon – Hyppy tuntemattomaan toi tulosta!

Pandemia-aika vihjaili Saarikoskelle sitä, että nyt jos koskaan on aika tehdä isoja liikkeitä.

– Tampereella ja kaikkialla maailmassa oli kauhea myllerrys, markkinat meni uusiksi ja ihmiset sekä yritykset etsivät paikkaansa. Tämä oli juuri se hetki, kun kannatti ottaa askel eteenpäin. Tarjolla on paljon enemmän mahdollisuuksia, jos vaan uskaltaa katsoa kaiken sen epävarmuuden läpi, kertoo Saarikoski.

Saarikoski kehitteli tuorepastaan tehdyn lasagnen, joka otettiin myyntiin Tampereella K-kauppoihin ja Ahlmanin tilapuotiin. Elintarvikealalle siirtyminen oli suuri harppaus Saarikoskelle, sillä kokemusta oli pyöreä nolla. Annosten suunnittelu ravintolan menulle oli tuttua, mutta annossuunnittelu ruokakauppojen hyllylle vaati uudenlaista otetta ja tietämystä. Tuorepastalasagnea päätyy edelleen päivittäin Tamperelaisten ostoskoreihin ja nykyisin se on yksi tärkeä osa Saarikoski yhtiöiden liiketoimintaa.

Ravintola Piemonte

Piemonten annokset ovat sekoitus klassisia italiaisia elementtejä, kuten laadukkaita tryffeleitä sekä paikallisia pohjolan raaka-aineita, kuten tuoretta riistaa.

www.piemonte.fi

Hella & Huone

Hella ja Huone on tasokas fine-dining ravintola, jonka maut ammentuvat laadukkaista pohjoisen luonnon raaka-aineista.

www.hellajahuone.fi

Saarikoskiravintolat toimivat laatu ja käsityö edellä keskittyen tarjonnan monipuolisuuteen. Tarkoituksenaan tarjota Tampereen kansalle monipuolista ja rikasta ravintolakulttuuria.

Lue myös