d-md-none
Siirry pääsisältöön

Rugosa täytti ammottavan aukon Lauttasaaren ravintolakartalla

Ravintola Rugosa on aivan hiljattain avattu lounas- ja à la carte -ravintola merellisen Lauttasaaren ytimessä. Laadukkaan oloinen ravintola puuhiiligrillillä on todella toivottu lisä Lauttasaaren käsittämättömän surkeaan ravintolatarjontaan. Lounasravintoloita Larusta kyllä löytyy, mutta ilta-aikaan valikoima on kilpistynyt muutamaan pizzeriaan.

Korviini oli kantautunut, että avajaistarjouksena ravintolassa voi nauttia kaksi kolmen ruokalajin talvimenua yhden hinnalla. Aloin siis lauantaiaamuna soitella innokkaasti pöytävarausta, mutta ravintola oli buukattu täyteen. Muutama muukin oli siis kuullut avajaistarjouksesta. No, päätimme silti kokeilla onneamme. Kurvasimme illalla pokkana paikalle ja onnistuimme saamaan pöydän. Ravintola oli tosin täyteen ammuttu, pöydät tiuhassa ja hälinä melkoinen. Mietinkin, miten Rugosa mahtaa toimia bisneslounaalla..

Lunttasin verkkosivuilta, että Rugosan omistaja Milka on tullut Sipoon Majvikissa sijaitsevan biodynaamisen maatilan vierestä Lauttasaareen tuomaan uusia tuulia saaren ruokakulttuuriin. Silmäilen ruokalistaa, josta löytyy helposti lähestyttäviä annoksia puuhiiligrillatusta siiasta peruspihveihin ja luomubroilerivartaisiin. Listalla on – totta kai – myös burgereita, focaccia-leivällä tosin. Jälkkärilistakin on perussettiä juustolautasesta, suklaafondantiin ja mansikkasorbettiin. Kovin luovalta tai yllätykselliseltä ei ruokalista vaikuta.

Jätän ruokalistan rauhaan, sillä olimme tulleet paikan päälle talvimenun perässä. Maksan hieman ekstraa ja otan alkuun blinin sienilisukkeilla. Pääruuaksi puuhiiligrillattua naudan sisäfileetä sienimuhennoksella, rosmariinilla maustetulla perunakakulla ja mausteisella lihaliemellä. Jälkkäriksi saaren suklaafondant. Hyvä kombo!

Pöytään ohjannut tarjoilija ehti kertoa, että ravintolan suosio pääsi yllättämään omistajat ja työvoimaa haetaan nyt kovaa vauhtia. Palvelu onkin tosi verkkaista ja menee tovi, että saamme viittoiltua tarjoilijan paikalle ja tilauksen tehtyä.

Keskellä ravintolasalia pöytämme vieressä on pitkä lounasbuffetpöytä. Nyt siihen on kasattu tarjoilijoiden jäljiltä viinipulloja, joista eräs tarjoilija yhdistelee iloisesti viinipullonpohjia yhteen pulloon. En olisi ehkä tehnyt tätä asiakkaiden nähden, mutta tyylinsä kullakin.

Sitten itse ruokaan. Blini on iso, mutta rakenne oudon ”keksimäinen” ja todella rasvainen. Bliniä on hankala haarukoida kun se käytännössä hajoaa pieniksi muruiksi. Lisäksi se on mauton. Kolme erilaista sienilisuketta antavat onneksi makua. Jospa pihvi olisi astetta parempi..

Ja kyllähän se on. Täydellinen medium + kypsyys ja pikantti puuhiiligrillin maku. Perunakakku on sopivan kermainen – jopa vaniljaisen maukas kaveri pihville – samoin sienisoosi, josta ei tule sieniövereitä. Lihaliemi ei ole erityisen mausteinen, mutta parempi niin, sillä se on hillityn pikantti lisä tasapainoisessa kokonaisuudessa, jossa täydellinen pihvi on lautasen tähti.

Sokerilakostani huolimatta jään odottelemaan jälkkäriä. Tökkään lämmintä suklaafondantia varovasti lusikalla ja vadille alkaa valua houkutteleva noro suklaata. Toimii, ei epäilystäkään. Lämmin fondant ja itse tehty vaniljajäätelö – täydellinen pari, jonka kruunaa rouskuva pähkinä crumble. Sokerimorkkis saa minut kuitenkin luovuttamaan loput annoksesta seuralaiselleni, joka kiittää ja lappaa herkut iloisesti suuhunsa.Rugosan Talvimenu oli blinistä huolimatta ihan hyvä kokonaisuus, joten palaan vielä toiste kokeilemaan paikan normilistaa ja lounasta. Rugosa on täyttänyt todella ansiokkaasti Lauttasaaren ravintola(pizzeria)kartalla ammottaneen aukon!.

PS. Rugosaan kannattaa suunnata myös saaren ulkopuolelta!

Lue myös