d-md-none
Siirry pääsisältöön

Rentoa illallista trendikkäässä ympäristössä – Ravintola Madison

On torstai-ilta, ja suuntaamme pitkän päivän päätteeksi illallistamaan ravintola Madisoniin. Kyseessä on Espoon Tapiolan oma diner, tyylikkään mutta rennon ruoan keidas. Kumpikaan meistä ei ole ennen vieraillut kauppakeskus Ainoassa sijaitsevassa ravintolassa, joten odotamme innolla, mitä tuleman pitää. 

Ensivaikutelma on ihastuttava: Madisonin oviaukosta sisään astuessa tuntuu kuin siirtyisi espoolaisen kauppakeskuksen käytävästä aivan eri maailmaan – hetkinen, olemmeko yhtäkkiä New Yorkissa? Sisustus on ajankohtainen ja erottuu edukseen: kauniita värejä, samettia, marmoria ja puuta sekä juuri oikeanlainen valaistus. Kokonaisuuden sitoo yhteen taustalla soiva moderni soittolista, joka saattelee ravintolavieraan rentoon jenkkitunnelmaan. 

Madisonin tunnelma ihastuttaa

Istuudumme rauhalliseen nurkkapöytään ja saamme eteemme ravintolan monipuolisen, huolella laaditun menun. Kuuntelemme tarjoilijan vinkkejä, ja toinen meistä valitsee alkuun kukkakaaliwingsejä, toinen päätyy Madison’s Sausages -makkara-annokseen. 

Kukkakaaliwingsien kanssa tarjotaan BBQ-kastiketta sekä Asian slaw -kaalisalaattia. Kukkakaalit ovat herkullisen mausteisia, ja tuore chili tuo lisäpotkua. Myös makkara-annoksen avainsana on mausteisuus. Sopivaa tasapainoa tuo makkaroiden kanssa tarjottava raikas perunasalaatti.

Cauliflower Wings

Madison määrittelee keittiönsä tyyliksi amerikkalaisen ripauksella skandihenkeä. Jenkin ja skandin yhdistelmän todellakin aistii menusta: listalta löytyy niin glaseerattuja possunribsejä, veden kielelle tuovia burgereita, Cajun-rubattua naudan pihvilihaa kuin lohi-sandwichiä, grillattua kultaotsa-ahventa ja raikkaita salaattejakin. 

Alkuruoat katoavat nälkäisiin suihimme hetkessä, ja siirrymme valitsemaan pääruokaa. Listan annoksia hetken tutkailtuamme päädymme tilaamaan pääruoat menun From the grill -osiosta. Toiselle grillattua kananpoikaa, toiselle lohta. Näissä annoksissa kastike on valinnainen. Kanan oheen valikoituu sienikastike, lohiannokseen puolestaan grillattua sitruunaa ja maustevoita.

Saamme pääruoan tuossa tuokiossa eteemme. Lohi on suussa sulavaa. Filee on aseteltu kermaiselle pinaattipedille, joka yhdessä sitruunan kanssa muodostaa pehmeän raikkaan kokonaisuuden. 

Kana on kypsennetty mehukkaaksi. Annoksen sienikastike on juuri sellaista, kuin oikean sienikastikkeen kuuluisi ollakin: sieniä on runsaasti, ja maku on täyteläinen. 

Madisonin menusta löytyy monipuolisesti vaihtoehtoja erilaisista lisukkeista. Lisukkeiden hinnat (3,5–5 euroa) eivät päätä huimaa, joten niitä voisi hyvin tilata pöytään useampaa erilaista seurueen maisteltavaksi. Me päädymme tällä kertaa klassikkovalintaan: ranskalaisiin yrttisuolalla.

Kun tarjoilija saapuu hakemaan lautasemme ja kysyy, haluaisimmeko jälkiruokaa, vastaamme kuin yhdestä suusta ”yes, please!

Jenkkihenkisyys on myös jälkiruokavalikoimassa vahvasti läsnä: listalta löytyy herkullisia piirakoita, suklaisia herkkuja ja Pineapple ”Pina Colada”, jossa yhdistyy kookos, grillattu ananas, rommi ja vaniljajäätelö. Valinta on siis vaikea.

Lemonpie With Burned Merenque

Toinen meistä tilaa Sticky Chocolate-macadamia Cookien, lämpimän suklaakeksiin, joka on sisältä pehmeä ja päältä rapea – toisin sanoen täydellinen.

Toinen meistä ei voi vastustaa sitruunatorttua, ja tämäkin valinta osoittautuu oikeaksi. Jälkiruoassa maistuu selkeästi kirpeä sitruuna, jota tuoreet marjat ja makea marenki täydentävät. Tämä on juuri sopivan raikas herkku illallisen kruunaamaan. 

Madisonissa ei tarvitse turhia jäykistellä, vaan illallisvieraat voivat keskittyä herkullisista mauista ja miellyttävästä ilmapiiristä nauttimiseen. Mielessä pyörii jo, mitä ensi kerralla tilaisi!

Lue myös