Siirry pääsisältöön

Raumalainen ravintoloitsija Päivi Palovaara löysi rakkauden keittiöstä

Raumalla syntynyt Päivi Palovaara löysi elämänsä rakkauden keittiöstä. Nykyisen aviomiehensä Marko Palovaaran. Vuosia myöhemmin he perustivat yhdessä ravintolan Kirkkonummelle: Bistro O matin.

Palovaara muistelee nuoruuttaan 80-luvun Raumalla, aikaa, jolloin ravintolassa käytiin vain erikoistapauksissa. Jo tällöin pieni kiilto ravintolamaailmaa kohtaan syttyi nuoren Palovaaran silmiin. 

Vuosien ulkomailla työskentelyn jälkeen Palovaara aloitti restonomi opinnot Haagassa. Työkokemusta Palovaaralle kertyi mm. Amarillosta, Memphiksesta, Katajanokan Kasinolta, Ravintola Sipulista ja G.W. Sundmanssista. Sundmanssista alkoi myös todellinen rakkaustarina – Päivi tutustui keittiössä työskentelevään Markoon.

Bistro O mat Päivi ja Marko Palovaara
Päivi ja Marko Palovaara

Palovaara muistelee taannoista esimieshaastattelua, jossa häneltä kysyttiin: ”Miksi te ette perustaisi Markon kanssa omaa ravintolaa?”. Tähän Päivi vastasi hymähtäen: ”No ei todellakaan”. Vaikka kysymys tyrmättiin nopeasti, Päivi kertoo, että jollain tasolla se ajatus oman ravintolan perustamisesta lähti siitä hetkestä kytemään. 

Vuosia myöhemmin Palovaaran perhe muutti Helsingistä Kirkkonummelle. Nopeasti heille selvisi, että Kirkkonummen keskustaan oltiin rakentamassa uutta ravintolaa. Palovaarat päättivät tarttua tilaisuuteen ja laittoivat hakemuksen ravintoloitsijana tulille. Heidät valittiin. 

Bistro_o_mat_ahven

Konsepti Bistro O matiin tapahtui jotakuinkin automaattisesti. Bistro-kulttuuri oli juuri rantautunut Suomeen ja Palovaarat halusivat tarjota helposti lähestyttävää, laadukasta ja hyvää ruokaa. Rennosti tyylikkään paikan minne voisi tulla suoraan, vaikka sienimetsältä, ruokaostoksilta tai viettämään romanttista hääpäivää.

Vuonna 2019 Päivi ja Palovaara päättivät perustaa toisen ravintolansa Espoon Tapiolaan, Bistro O mat Tapiolan. Vain puoli vuotta ennen, kuin Korona ja sen tuomat haasteet tulivat. Vaikeista ajoista huolimatta Päivi pysyy erityisen positiivisena ja kertoo, että Koronan myötä nyt isotkin haasteet tuntuvat pieniltä. 

Päivi ja Marko ovat siitä erityisiä, että heihin törmää edelleen Bistro O matin keittiössä ja salissa tekemässä suorittavaa työtä. Vaikka yrittäjäpariskunnalla varmasti paperihommia riittäisi, he haluavat olla ravintoloissaan fyysisesti läsnä.

”Asiakkaan tarpeet tulevat ihan eri tavalla esille, kun olet salissa ja tiedät paremmin mitä asiakkaat toivoo ja haluaa. Ainakin paremmin ne sieltä poimii kuin tietokoneen ääreltä.” Päivi kertoo. 

Päivi suuntaa katseensa positiivisesti tulevaisuuteen ja odottaa innolla ulkomaanmatkoja, joista voisi hakea uutta inspiraatiota tuleviin vuosiin.

Päivi Palovaaran..

Lempi ruoka: Kaikki hyvin valmistetut ruuat. 
Lempi juoma: Hyvä kahvi ja Chablis alueen viinit.

Bistro O matin paras annos: Kaikki kala-annokset, sekä lounaalla että illalla! Lounaalla usein muikut tai haukifile

Lue myös