Siirry pääsisältöön

Ravintola Svenska Klubben kutsuu kaikki viihtymään elokuvistakin tuttuun miljööseen

Kaikille avoinna oleva helmi 

Helsingin Kruununhaasta löytyy helmi. Historiaa huokuvassa miljöössä sijaitsee tilausravintola Svenska Klubben, jonka tarina ulottuu aina 1900-luvun alkuun. – Klubben saattaa tuoda monelle mieleen suljetun, salaisen kerhon, mutta Liisanpuiston kupeessa sijaitseva ravintolamme on kaikille avoinna, toteaa ravintola Svenska Klubbenin ravintolapäällikkö Mikael Ahlfors

Uniikin ravintolan tunnelmaa pääsee kokemaan joka keskiviikko tarjottavalla lounaalla sekä keskiviikosta lauantaihin illallisella. Idyllisessä tilassa nautitaan silloin hyvän makumuiston jättävää ranskalaistyylistä ruokaa siihen sopivalla suomalaisella twistillä.  

Á la carte menu vaihtuu kuukausittain. Listalla on myös suosittuja ja kaivattuja klassikoita. 

– Sain juuri palautetta, että esimerkiksi wallenbergiä ei enää saa juuri mistään. Meillä sitä nautitaan välillä liha- ja haukiversioina, Ahlfors sanoo. 

Ravintolaan ovat kaikki tervetulleita, mutta Ahlfors muistuttaa, että pöytävaraus on välttämätön niin lounaalle kuin illallisellekkin. Tiedot löytyvät ravintolan verkkosivuilta: www.svenskaklubben-helsinki.fi.

Joulutunnelmaa lounailla ja illallisilla 

Joulua tunnelmallisessa ravintolassa juhlistetaan joululounailla ja -illallisilla. Niitä on tarjolla 3 – 17. joulukuuta tiistaista lauantaihin. Joululounaat ovat erittäin suosittuja, joten pöytävaraus on suositeltava! 

Paljon puhuva miljöö 

Ravintolan sisustuksessa on säilynyt sen alkuperäinen loistokkuus. Aistittavissa on skotlantilaisen linnan luonnetta. 

Svenska Klubbenin ainutlaatuisuudesta viestii se, että sen sisätiloissa on kuvattu kohtauksia moniin eri elokuviin. Paljon puhuvassa miljöössä on nähty niin Tauno Palo kuin monet muut elokuvatähdet. 

Tila on arvokas, mutta tarjoaa kaiken tarvittavan nykypäivän kokousten, juhlien ja vaikkapa konserttien järjestämiseen. Varattavissa on myös erikokoisia kabinettitiloja. 

– Meillä on koettu ministeri-illallisia, perhejuhlia ja messutapahtumia. Niin kymmenen hengen intiimejä tilaisuuksia kuin parin sadan hengen juhlia. 

Tilat ovat kolmessa kerroksessa, neliöitä on 900. Rakennuksessa on tallella vanhoja uniikkeja taide-esineitä ja muun muassa yli 200 vuotta vanha flyygeli, jota voi tilaisuuksissa käyttää. 

Svenska Klubben on mitä ihanteellisin ympäristö suosituille murhamysteeri-illallisille, joita voi tilata seurueille. Murhamysteeri-illallisella nautitaan hyvän ruoan ja juomien lisäksi yhdessä onnistumisen ilosta, kun ratkaisun avain löytyy. 

Ahlfors tarttui aikanaan ravintolapäällikön toimeen rohkeana ja innostuneena. Häntä inspiroi  niin ravintolan kunniakas historia kuin ainutlaatuisuudella hellivä miljöö. Ahlforsilla on poikkeuksellisen monipuolinen kokemus ravintola- ja viihdealalta. Pitkän linjan ammattilaisena hän uskaltaa kannustaa myös muita kokeilemaan uutta.

Kuvat: Asta Karell

Joulupöydän lisätiedot ja pöytävaraukset:

www.svenskaklubben-helsinki.fi/joulupoyta

Lue myös Svenska Klubbenin ravintolaesittely täältä.

Lue myös