Siirry pääsisältöön

Ravintola Sunn – lounas torin laidalla

Pysähdyin työmatkalla lounaalle ravintola Sunniin, joka sijaitsee Senaatintorin laidalla. Itselleni ensimmäinen kerta kyseisessä ravintolassa. Sunn tarjoaa monipuolisen lounaslistan, jonka annoksien hinnat vaihtelevat 10-13,50€ välillä. Tarjolla on salaatti, keitto, vegaaninen annos ja liharuoka. 

Ravintola täyttyi hetkessä kansainvälisellä lounasväellä. Puitteet ovat tyylikkäät ja ikkunasta näkyy suoraa Senaatintorille. Ei siis ihme, että jokainen ikkunapaikka oli varattu etukäteen. Palvelu toimii kohtuullisen moitteettomasti ja annokset saa nopeasti.


Kaikkiin lounasannoksiin kuuului alkusalaatti ja tuoretta leipää. Taustalla olevia munkkeja sai ottaa jälkiruoaksi. Ymmärsin kuitenkin, että kyseessä oli erikoistapaus, joten jälkkäriä ei aina ole luvassa. Kahvista tai teestä maksetaan erikseen noin kolme euroa.  

Omalle lautaselle päätyi Lohicevichesalaatti korianteri-limekastikeella. Todella kaunis annos! Kastike ei jostain syystä ollut täysin mieleeni, vaikka korianterista ja limestä kovasti pidänkin. Muutoin annos oli maistuva. 

Sunn sopii erityisesti bisneslounaspaikaksi ja tyylikkäistä puitteista nauttiville, jotka ovat valmiita maksamaan hieman extraa.

Lounaslistat löydät täältä.

Osoite: Aleksanterinkatu 26, Helsinki.

Lue myös