Siirry pääsisältöön

Ravintola Nokan keittiömestari esittäytyy

Kerran tässä eletään.

Keittiöpäällikkö Ari Ruoho valmistui kokkikoulusta vuonna 1993. Sen jälkeen kokemusta ravintola-alalta on kertynyt jo yli 25 vuotta, jonka aikana mies on työskennellyt seitsemässä eri maassa kokkina ja tehnyt samalla juttuja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteiseen. Ruoho palkittiin arvostetulla Vuoden Kokki –palkinnolla vuonna 2003.

Nokkaan miehen toi kiinnostus suomalaiseen ruokaan ja raaka-aineisiin, jotka ovat ravintolassa keskeisessä roolissa.

– Jos ruoka on hyvää, palvelu toimii, viinivalinta osuu kohdilleen ja tarjoilijakin on kiva, vierailu Nokassa on parhaimmillaan elämyksellinen kokemus, Ruoho pohtii.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Olen ollut autiolla saarella. Siellä kasvaa mangoa ja banaania. Voisin myös kivittää lintuja ja sukeltaa rapuja… Ottaisin mukaan juomakelpoista vettä ja salmiakkia. Vettä tarvitsee hengissä pysymiseen ja salmiakkia ei saarelta saa.

Lue myös