d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ravintola Meicussa klassisuus on nostettu uuteen arvoonsa niin atmosfäärissä kuin lautasellakin

Ravintoloitsija, Meicun omistaja ja yksi perustajajäsenistä, Leo-Jukka Salonen, puhuu kauniisti ruokalistastaan. Lista on niin ansiokkaasti kuratoitu, että à la cartea menee tasaisesti, ja vegaaneja annoksia tullaan kehittämään perinteisten rinnalla.

Meicun menu rakennettiin ympäristöönsä sopivaksi

– Olisi ollut hullua lähteä kehittämään jotain täysin uutta. Vastaavia, alkuperää kunnioittavia interiöörejä ei enää tule vastaan, joten menu noudattelee samaa linjaa. Lautasen eteen saadessaan ei tarvitse arvuutella mitä syö, Salonen toteaa.

Ruokalistalta löytyykin sellaisia annoksia kuten oopperavoileipä, pannupihvi, mustatorvisienirisotto ja tartarpihvi. Meicun tilatuimpiin annoksiin kuuluu paistetut muikut, oskarinleipä ja muut perinteiset annokset, mutta samaan aikaan ravintolan kehittämä vegaani vorschmack löysi tiensä nopeasti moniin sydämiin.

Rakkaus ruokaan on veressä

Salosilla ruoantuotantoa löytyy jo neljässä polvessa. Salosen isoisällä oli eineskeittiö ja säilyketehdas Viipurissa ja isänsä Leo Salonen oli aikansa tunnetuin keittiömestari, ravintoloitsija ja ensimmäinen TV-kokki Suomessa. Salonen itse häärää Meicussa ja poikansa jatkaa niin ikään ruoan parissa. 

– Perinteitä kunnioittaen, mutta omaa juttuaan tehden, Salonen sanoo iloisesti.

Meicussa lisäksi tarjolla päivittäin vaihtuva lounaslista, myös mahdollisuus ostaa mukaan.

Lue myös