d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ravintola Lyonin keittiömestari esittäytyy

Tuomas Vierelä

”Pidetään hauskaa!”

Tuomas Vierelä aloitti uransa pizzakokkina kaksitoista vuotta sitten. Sen jälkeen hän on työskennellyt ainoastaan huippuravintoloissa, kuten Olossa ja Chez Dominiquessa. Päätös lähteä ravintola-alalle syntyi jo nuorena. ”Sanoin ensimmäisen kotitalouden tunnin jälkeen äidille, että minusta tulee kokki”, hän kertoo. 

Ruuanlaittoa Vierelä kuvaa enemmän enemmän harrastukseksi kuin työksi. Hänen tuotoksissaan korostuvat tuoreus, laadukkaat raaka-aineet ja yksinkertaisuus. Yksinkertainen ruoka on aina kauniimpaa ruokaa. ”Turha alkaa tehdä mitään vetosolmuja, kun suoralla viivallakin pääsee hyvään lopputulokseen”, Vierelä toteaa.

Inspiraation uusien reseptien kehittämiseen Vierelä löytää luonnosta. Vuodenaikojen vaihtelu näkyy Lyonin keittiössä niin annosten ulkomuodossa kuin käytettävissä raaka-aineissa. – Suomen luonto on maailman kaunein asia, hän hehkuttaa. Vierelä arvioi johtamistyyliään tiukaksi, mutta nostaa silti työntekijöiden viihtyvyyden keskiöön. – Kun ihmiset ovat hyvällä tuulella, he tekevät parempaa ruokaa. 

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? 

– Sipulin ja varsisellerin. Sipulin sen monipuolisuuden takia ja varsiselleriin olen jäänyt koukkuun viimeisen kahden vuoden aikana. Varsiselleri on raikas ainesosa yllättäen myös jälkiruokiin. 

Lue myös