Siirry pääsisältöön

Ravintola Kuu tuo pöytään kokonaisen luomuhärän

EkoBeef-viikon 9.4 – 15.4 nimeä kantava tempaus on ainut laatuaan. Ravintola Kuu tilasi kerralla kokonaisen Simmeltal-härän, Pietarsaaren Träskulla Gård-luomutilalta. Mukaan saatiin myös osia toisesta Charolais-naudasta.

– Siirrymme viikon edetessä ruhosta edestä taakse ja alhaalta ylös. Kaikki osat käytetään, ravintola Kuun keittiömestari Simon Selin tyytyväisenä kertoo.

Lounaalla tarjoillaan tuunattuja kotiruokia, kuten jauhelihasta valmistettuja annoksia sekä ossobuccoa takajaloista. Perjantaina vuorossa on lehtipihvi hintaan 12 euroa. Iltaisin siirrytään vaativampiin annoksiin, kuten härkätartariin ja loppuviikolla on luvassa sisäfilettä luomulihan ystäville.

Idea on hautunut pitkään ja syntyi, kun alkujaan pietarsaarelainen keittiömestari vieraili pientuottajatilala kotiseudullaan. – Yksittäisen luomulihaerän tilaaminen on verrattain kallista. Mietin, että jos ravintola tiaisi kokonaisen härän keittöön, siitä riittäisi asiakkaille apetta pitkäksi aikaa, Selin jatkaa.

Makuja landelta

EkoBeef-viikon ruokafilosofiaan liittyvät vahvasti klassiset maut. Entrecotelle on luvassa voikastike ja parsaa. Menusta löytyy myös heinäsavustettua lihaa, juureksia, kuten selleriä ja porkkanaa sekä kauden tuotteita. Viinit on huolellisesti sovitettu viikon luomulihatempaukseen.

– Olemme jo alustavasti suunnitelleet seuraavaa tempausta! Se voisi olla esimerkiksi puolikas mangalitza-possu Pirkanmaalta, Selin myhäilee.

Ravintola Kuu, Töölönkatu 27, 00260 Helsinki

Lue myös