Siirry pääsisältöön

Ravintola Finnjävel tekee comebackin kansainvälisesti palkitun kokin johdolla

”Jo aiemmasta Finnjävelistä jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria, ja intensiivinen kisakokemus ruokki sitä entisestään. Uusi Finnjävel kiteyttää ajatukseni korkealaatuisesta suomalaisesta keittiöstä, silti helposti lähestyttävänä”, kertoo Sipeläinen.

”Finnjävel on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Tuomme lautasille perinteitä ja reseptiikkaa jopa satojen vuosien takaa, joten jokainen annos tarjoaa matkan myös historiaan. Palvelu eli hersyvä vieraanvaraisuus on myös nostettu ennennäkemättömälle tasolle”, kuvaa ravintolatoimen johtajana aloittava Philipp Westerling. Hän on aiemmin työskennellyt Moët Hennessyllä ja johtanut muun muassa muassa Långvikin ravintolaa.

Savukala. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström

Uusi ravintolakokonaisuus rakentuu ravintola Farangin entisiin tiloihin. Pienemmässä tilassa toimii  fine dining -elämyksiä tarjoava Finnjävel Salonki. Isommassa tilassa toimii Finnjävel Sali, joka on konseptin rennompi ja konstailematon puoli. Ravintolat avaavat ovensa 11. lokakuuta, mutta pöytävarauksia otetaan jo nyt vastaan.

”Yksi suurimpia syitä Finnjävelin uudelleensyntymään on mahdollisuus tuoda yhteen taide ja ruoka, 1920-luvun ainutlaatuisessa klassismin helmessä. Inspiraatio näyttelyistä näkyy myös menussa. Uudessa konseptissa saamme toteuttaa täyteen potentiaaliin alkuperäisen ajatuksemme Finnjävelistä. Se näkyy niin palvelussa, tunnelmassa kuin ruoassa”, kertoo ravintoloitsija Tommi Tuominen.

FJ team Sipeläinen, Tuominen, Alén. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström

Design-elämystä vahvistaa ateljee Sotamaan suunnittelema ravintolasisustus.  

”Odotamme innolla alkavaa yhteistyötä. Kulttuurielämysten kokemuksellisuus ulottuu myös ruokakulttuuriin ja odotamme mielenkiintoista synergiaa uuden ravintolan kanssa, kun ruoka ja nykytaide kohtaavat”, Helsingin Taidehallin johtaja Jan Förster sanoo.

Kansikuva: Riimihirvi. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström

Lähde

Lue myös